Spašavajte filmove! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Spašavajte filmove!

Spašavajte filmove!

HAVC i Hrvatski filmski ljetopis podržavaju film na javnoj televiziji, a 'Dianina lista' za podršku dobila - stipendiju.

s.p. 25.01.2012 0 komentara

Spašavajte filmove!

Ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar podržao je inicijativu Uredništva Hrvatskog filmskog ljetopisa koje je uputilo Otvoreno pismo ministrici kulture RH Andrei Zlatar Violić i zamjeniku ministrice kulture Berislavu Šipušu. Otvoreno pismo možete pročitati i na našoj Facebook stranici, a podsjećamo da se u njemu traži 'prekid filmocida na HTV-u' tj. poštivanje cjelovitosti filmova koji bi se trebali prikazivati bez reklama i u elitnim terminima, s tim da se traži i osnivanje Filmske redakcije koja bi štitila filmsku kulturu na javnoj televiziji.

Hrvoje Hribar u ime Hrvatskog audiovizualnog centra 'apsolutno podržava zahtjev za osnivanjem filmske redakcije, imenovanjem stručne osobe za urednika filmskog programa, osobe koja ima zadaću podastrijeti javnosti i Programskom vijeću Strategiju filmskoga programa (po točkama: edukativna, manjinska, europska, nacionalna i zabavno-komercijalna svrha filmskog programa).'

Projekt dokumentarnog filma 'Dianina lista' redateljice i producentice Dane Budisavljević iz zagrebačke produkcijske tvrtke Hulahop osvojio je nagradu EAVE European Producers Workshop za najbolji projekt na koprodukcijskom forumu When East Meets West. Nagrada producentici osigurava stipendiju za sudjelovanje i daljnje razvijanje projekta kroz radionice EAVE 2012 European Producers. 'Dianina lista' je dokumentarni film autorice Dane Budisavljević i Miljenke Čogelje koji govori o iznimnoj ženi koja je u Drugom svjetskom ratu s grupom suradnika pokrenula humanitarnu akciju nevjerojatnih razmjera.


'Društvo tišine', cijeli film.

Na Internetu možete pogledati hrvatski dokumentarni film 'Društvo tišine' Hrvoja Mucavca koji se bavi okolnostima ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, uz sudjelovanje mnogih hrvatskih i stranih aktivista i intelektualaca, među kojima su Slavko Kulić, Karino Hromin Sturm, Nigel Farage i drugi.

Dugometražni igrani film 'Fleke' Alda Tardozzija uvršten je u program 40. FEST-a (Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu) koji će se održavati od 24. veljače do 4. ožujka 2012. Film je, kao jedini hrvatski predstavnik, primljen u natjecateljski program Europa van Europe zajedno s još šest filmova iz Izraela, Gruzije, Crne Gore, Turske/Njemačke/Francuske, Rusije i Albanije. 40. FEST se otvara 24. veljače, a otvorit će ga slavni redatelj Peter Bogdanovich.

Komentari

Nema komentara.