Pamti li voda? - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Pamti li voda?

Pamti li voda?

Novi hrvatski dokumentarac bavi se iskorištavanjem i zagađivanjem vode, a ukazuje i na teoriju da - voda pamti!

s.p. 22.11.2011 0 komentara

 Pamti li voda?

Ovog tjedna održat će se premijera hrvatskog dokumentarca 'Voda, misterij života' koji obrađuje problematiku eksploatacije, zagađenja i manipulacije vodom. Svoje spoznaje, iskustva i odgovore u filmu iznose sugovornici različitih profesija - od publicista i izumitelja do znanstvenika. 

Film ukazuje i na spoznaje i otkrića da voda pamti. Japanski znanstvenik Masaru Emoto prije nekoliko godina je posebnom metodom fotografirao kristale koji su nastali u posebnim uvjetima, kada je vodu izlagao različitim vibracijama, glazbi i riječima.

Masaru Emoto
Masaru Emoto

Bio je iznenađen kada je shvatio da vodeni kristali imaju pravilan oblik kada su izloženi klasičnoj glazbi, dobronamjernim pisanim i izgovorenim rijačima, a nepravilan kada je voda bila izložena agresivnoj glazbi i riječima. Svoje spoznaje objedinio je u knjizi, koja je objavljena i od nas: 'Poruke skrivene u vodi'.


'Voda, misterij života', trailer.

Trojica mladih autora - Robert Bezbradica, Mladen Đaković i Manuel Paljuh predstavili su se široj publici 2008., i to prvim dugometražnim dokumentarnim filmom 'Zmajeve linije' koji je imao pretpremijeru  na Festivalu fantastične književnosti u Motovunu. Sredinom 2009. krenuli su s radom na novom, puno zahtjevnijem projektu koji je nazvan 'Voda, misterij života'.

Autori su snimili hrvatsku i englesku verziju, a sniman je na lokacijama u Sloveniji, Islandu, Borneu, Češkoj, Japanu i Hrvatskoj. Film će svoju svjetsku premijeru imati upravo na otvaranju 2. festivala dokumentarnog filma 'Poreč Dox', u srijedu, 23.11., u 18 h, a nakon projekcije uslijedit će izložba fotografija Manuela Paljuha na temu 'Vodena Misterija'.

Komentari

Nema komentara.