Lezbijski Hollywood i rub svijesti - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Lezbijski Hollywood i rub svijesti

Lezbijski Hollywood i rub svijesti

Uskoro počinje festival lezbijske kreativnosti L-fest, a u kinima se održava ciklus angažiranih dokumentaraca 'Na rubu svijesti'.

s.p. 16.11.2011 0 komentara

Lezbijski Hollywood i rub svijesti

Drugo izdanje L-festa - festivala lezbijske kreativnosti održat će se od 18. do 20. studenog 2011. u Muzeju prekinutih veza, Studiju Smijeha, Net klubu Mama, Booksi i Pogonu. Posebna gošća festivala berlinska je performerica, video i konceptualna pop-feministička umjetnica Annette Hollywood. Susret s umjetnicom prigodno nazvan 'Lezbijski Hollywood u Zagrebu' održat će se u Net klubu Mama 19.11. od 19 do 22h. Završna večer festivala održava se u nedjelju, 20.11., a u Studiju Smijeha prikazat će se dokumentarac o splitskom Prideu 2011., '11. lipnja - Prvi splitski pride'  Tomislava Ladišića. Više o programu možete saznati na www.kontra.hr.

Novost u sklopu CineFesta na velikim CineStar platnima je stalni dokumentarni program pod nazivom Dokumentarci u 19, koji aktualizira važne društvene teme, a pokrenut je u suradnji s Discovery film & video distribucijom. Prvi ciklus dokumentarnog filma 'Na rubu svijesti' predstavlja filmove koji su potaknuli ljude diljem svijeta na razmišljanje o temama kao što su uloga države o očuvanju vlastitih resursa i važnost zdrave ishrane. Više o filmovima koji se prikazuju u sklopu CineFesta  i rasporedu prikazivanja saznajte na službenim stranicama CineStara: http://www.blitz-cinestar.hr/cinefest

Nastavljaju se besplatne 'lekcije' iz povijesti dokumentarnog filma koje se održavaju petkom od 21 u u Dokukino Croatia. 'CHRONIQUE D’UN ETE' (1960.) Jeana Roucha i Edgara Morina film je koji u uvodnoj rečenici spominje frazu koja je postala sinonim za cijeli filmski pravac – CINEMA VERITE. Svaka od projekcija Hall of Fame programa popraćena je gostovanjem domaćeg redatelja, a ovotjedni gost Goran Dević pričat će o socijalno angažiranom, političkom dokumentarcu.


'Chronique d'un été', isječak.

Završio je 5. PSSST! Festival nijemog filma koji je i ove godine brojnošću posjetitelja i raznolikošću filmova potvrdio svoju posebnost i važnost na filmskoj festivalskoj sceni. Glavnu nagradu Brcko žiri je dodijelio filmu 'Izgubljena u čekanju' Damira Radića, a najviše glasova i nagradu publike osvojio je španjolski film 'Tvornica lutaka/Fábrica de muñecas' Ainhoae Menéndez.

Radionica animacije: Vaša filmska špica na Velesajmu kulture, održavat će se u Klubu SC od 23.11. do 2.12. svakim radnim danim. Voditeljica radionice je umjetnica Lidija Đikanović, a rok prijave je 20. studenog. Cijena je 750 kn, za studente i školarce 450 kn. Po završenom tečaju projekt polaznika, ukoliko će zadovoljavati vizualne kriterije, bit će od upotrijebljen kao dodatni promocijski materijal tematskog događaja Velesajma kulture. Sve dodatne informacije na: RadionicaSC@gmail.com
 
Kratki animirani film 'Miramare' redateljice i animatorice Michaele Müller nagrađen je u kategoriji tehnike animacije na 4. međunarodnom festivalu animiranog filma Banjaluka 2011 koji je završio 28. listopada u Banja Luci (BiH).


'Miramare', trailer.

Vinkovačka udruga ljubitelja filma RARE koja je započela s radom 2006. godine ovih dana slavi 5. rođendan. Obilježavanje pete godine postojanja udruge RARE održat će se u Hotelu Villa Lenije 24 -27.11. 2011. s početkom u 20 sati, uz program koji čine predstavljanje Festivala evropskog filma Palić i projekcije s ovogodišnjeg DORF izdanja održanog u Rijeci. Više informacija na ovom linku: http://dorf-vk.com/?page_id=116

Na 35. međunarodnom festivalu animacije CINANIMA koji se od 7. do 13. studenoga održavao u Espinhu (Portugal), Međunarodna asocijacija animiranog filma ASIFA dodijelila je Nagradu za životno djelo doajenu i pioniru hrvatskog animiranog filma Borivoju Dovnikoviću Bordu za njegov autorski opus i izniman doprinos pokretanju i razvitku umjetničkog crtanog filma u Hrvatskoj, kao i promociji umjetnosti animiranog filma u svijetu.

Hrvatski audiovizualni centar objavio je Javni poziv za kandidiranje članova Upravnog odbora. Tekst poziva možete pronaći ovdje.

Komentari

Nema komentara.