Seksi Vox Feminae vas doziva - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Seksi Vox Feminae vas doziva

Seksi Vox Feminae vas doziva

5. izdanje Vox Feminae festivala posvećeno je filmu – prikazuje se 29 filmova, a mi vam donosimo pregled programa i poklanjamo ulaznice.

z.m.k. 29.10.2011 0 komentara

Seksi Vox Feminae vas doziva

Festival Vox Feminae se održava od 3. do 8. studenog u kinu Grič, Dokukinu Croatia i Studiju smijeha, a mi vam donosimo izbor najzanimljivijih naslova iz programa i poklanjamo vam ulaznice.

Nagrađujemo dvoje čitatelja sa po dvije ulaznice za projekciju filma '(A)Sexual' (petak 4. studenog, Kino Grič, 21 sat, 1×2 ulaznice) i filma 'Što je u imenu' (subota 5. studenog, 21 sat Kino Grič, 1×2 ulaznice).

Za sudjelovanje u nagradnoj igri pošaljite na info@filmski.net svoje podatke (ime, adresu) i naslov filma koji želite gledati. Dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom.

A evo što još možete pogledati:

'Kupačica Micky' nagrađena je u Cannesu ove godine, a portretira Micky, staricu koja se osvrće na svoj dugotrajan život dok svakodnevno ide na plivanje.



'Orgasm INC. - Čudna znanost iza ženskog orgazma' moćan je uvid u medicinsku industriju i marketinške kampanje koje oblikuju naše svakodnevne živote glede zdravlja, bolesti, želje i na kraju orgazma. Film je nastao tako što je redateljica na početku avanture bila zaposlena kao montažerka erotskih video uradaka za farmaceutske kompanije u razvoju "ženske viagre", no putem je počela sumnjati u iskrenost motiva poslodavca.

'Felicita' je gruzijska crna komedija o ženama koje ilegalno žive i rade u razvijenim zemljama. Njihova je jedina misija uštedjeti dovoljno ne bi li uzdržavale svoje obitelj. Film je dobio posebnu pohvalu žirija na festivalu u Veneciji 2009.



'Taliya.date.com' tragikomičan je i kreativan dokumentarac o potrazi za ljubavi putem Interneta, uz pomoć poezije, preko glume do Taliya.Date.Com stranice. Film obiluje širokim spektrom reakcija od nade do razočaranja, a može se okarakterizirati svakako osim kao predvidiv.

'(A)sexual' je dokumentarac o aseksualnim ljudima – o Swank Ivy koja na svom YouTube kanalu raspršuje uobičajena mišljenja o aseksualcima, i o slatkom Davidu Jayu koji opisuje nedostatak želje - za ikime.



' Da, jesmo!' je dokumentarac o poljskim lezbijkama i promjenama koje su se desile u tranziciji na ženskoj gej sceni, njihovim načinima otpora kao i različitim strategijama kojima se čine vidljive u homofobnom okružju.

'Ništa ne pretpostavljaj' fokusiranjem na umjetnost, fotografiju i performanse šest alternatvnih umjetnika tematizira pitanje roda. Ovaj film postavlja pitanje jesu li "muško" i "žensko" uistinu jedine mogućnosti.



'Što je u imenu' - intiman, šokantan i na trenutke ludo zabavan film istražuje kompleksnost života na iskren i ekstravagantan doprinoseći univerzalnoj potrazi za identitetom. Ovaj višestruko nagrađivani debitantski dokumentarac Eve Küpper bio je i u službenoj selekciji Hot Docsa u Torontu.

'Izgubljeni u gomili' prati grupu LGBT a većinom transrodnih mladih ljudi koje žive kao beskućnici na ulicama New Yorka. Ovaj izniman dokumentarac, sniman tijekom osam godina, otkriva sve prepreke i izazove s kojima se suočavaju ne bi li preživjeli u spram njih neprijateljski nastrojenom svijetu, ali i snove i želje koje ih tjeraju na suočavanje sa stvarnošću.

Komentari

Nema komentara.