YouTube projekt koji će vas ganuti - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      YouTube projekt koji će vas ganuti

YouTube projekt koji će vas ganuti

'Life in a Day' dugometražni je dokumentarac sastavljen od 80,000 YouTube filmića snimljenih u jednom danu.

z.m.k. 06.09.2011 0 komentara

YouTube projekt koji će vas ganuti

'Life in a Day' dokumentarni je film sastavljen od snimaka koje su na poseban YouTube kanal uploudali korisnici iz cijeloga svijeta. Cilj ovoga projekta bio je stvoriti vremensku kapsulu za buduće generacije, svjedočanstvo o tome kako se živjelo na Zemlji 24. srpnja 2010.

Redatelj Kevin Macdonald ('Orao', 'Posljednji škotski kralj') rekao je da se film fokusirao na samo jedan dan jer je 'dan osnovna vremenska okosnica ljudskog života - gdje god da se nalazite'. Datum 24. srpnja 2010. odabran je kao prva subota nakon završetka svjetskog prvenstva u nogometu, kao dovoljno neutralan u svim krajevima svijeta.

Projekt je realiziran pod pokroviteljstvom YouTubea, LG-a i National Geographica, u produkciji oskarovca Ridleya Scotta ('Robin Hood','Gladijator'), a više o samoj ideji i njezinoj realizaciji možete pročitati ovdje.

'Life in a Day' traje 94 minute i 54 sekunde, a montiran je od ukupno 4500 sati snimljenog materijala, koji je na YouTube uploudan kroz 80,000 filmića iz 140 zemalja svijeta. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu, a trenutno se prikazuje u Americi u ograničenoj filmskoj distribuciji.

Komentari

Nema komentara.