To je pravi Masterchef! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      To je pravi Masterchef!

To je pravi Masterchef!

Jedinstveni dokumentarni pogled u kuhinju najpoznatijeg restorana na svijetu, španjolskog El Bullija i njihovog inventivnog kulinarstva.

s.p. 21.03.2011 0 komentara

To je pravi Masterchef!

Na našoj televiziji počinje show 'Masterchef', a nedavno smo i u DokuKinu vidjeli program zanimljivih dokumentaraca o hrani. Oni kojima se sviđaju takvi programi sigurno bi rado pogledali i dokumentarac 'El Bulli: Cooking in Progress'.

Priča ovog njemačkog filma bavi se španjolskim restoranom El Bulli, a gledateljima se bez objašnjenja predstavlja svijet majstora kulinaristike. Restoran se svakih 12 mjeseci zatvaraju na pola godine, a chef Ferran Adria za to vrijeme razvija novi jelovnik i koncept restorana.

bulli
Gužva u kuhinji 'El Bullija'

U pravom laboratoriju istražuje se što se događa kada se npr. gljive kuhaju na različite načine, a zatim slijede žestoke rasprave oko toga koje je jelo najbolje. Drugi dio filma prati pripreme za otvaranje restorana, treniranje osoblja, izbor posuđa i slične stvari.

Dio kritičara zamjera filmu da ne doznajemo ništa o kuharima i mušterijama, ali ljubitelji 'kuhinjskog voajerizma' bit će sigurno zadovoljni. A i ljubiteljima dobre hrane sigurno će curiti sline na ovaj film...

Komentari

Nema komentara.