Luda ljubav Yvesa Saint Laurenta - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Luda ljubav Yvesa Saint Laurenta

Luda ljubav Yvesa Saint Laurenta

Dokumentarac o slavnom modnom kreatoru koji se više bavi njegovim ljubavnim životom nego modom.

s.p. 24.11.2010 0 komentara

Luda ljubav Yvesa Saint Laurenta

Nakon premijere na Toronto Film Festivalu, ovacija publike i nagrade kritike (FIPRESCI), u američka kina uskoro dolazi ‘L’Amour Fou’ Pierrea Thorettona. Riječ je o biografiji slavnog modnog dizajnera, Yvesa Saint Laurenta, a film se ne bavi toliko njegovom karijerom već je u fokusu priče Laurentova ljubavna veza s Pierreom Bergeom. Redatelj Thoretton zna Bergea već 10 godina i prvo je htio napraviti film o kolekciji umjetnina slavnog para, a onda je shvatio da pred sobom ima važniju priču.


'L’Amour Fou', trailer

‘L’Amour Fou’ ('Luda ljubav') je naslov filma koji najbolje opisuje vezu koja je trajala čitavih 50 godina, sve do Laurentove smrti 2008., a to je nešto čemu se divi i redatelj koji sa svojom suprugom živi 'samo' 12 godina. Berge je redatelju dao pun pristup bogatoj arhivi u kojoj se nalazi brdo materijala, što uključuje i nikad prikazane slike Laurenta s Helmutom Newtonom, Andyjem Warholom i Mickom Jaggerom.

U filmu se pojavljuju i modno osviještene Francuskinje kao što su Catherine Deneuve i Laetitia Casta, a dokumentarac pokazuje i da je glamurozna karijera kreatora često bila praćena očajem i depresijom, no očito je uspio izdržati do kraja uz pomoć - 'lude ljubavi'.

Komentari

Nema komentara.