Skulirajte sa zatopljenjem - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Skulirajte sa zatopljenjem

Skulirajte sa zatopljenjem

Skeptični ekolog Bjorn Lomborg tvrdi da je panika oko globalnog zagrijavanja nepotrebna, ima i važnijih stvari oko kojih treba brinuti!

s.p. 15.11.2010 0 komentara

Skulirajte sa zatopljenjem

Dok provodimo jesen u kratkim rukavima, vrijeme je da se zapitamo - dolazi li do kraja svijeta kakvog poznajemo? Al Gore i njegova 'Neugodna istina' zasuli su nas katastrofičnim predviđanjima, a sada je vrijeme za jednog skeptika - skeptičnog zaštitnika prirode po imenu Bjorn Lomborg! On je poznat kao autor kontroverzne knjige 'The Skeptical Environmentalist', a sada je prema nastavku te knjige snimljen dokumentarac 'Cool It'.


'Cool It', trailer.

Redatelj Ondi Timoner putovao je svijetom s Lomborgom i istraživao činjenice o globalnom zagrijavanju i njegovim posljedicama. Usprkos nekim optužbama, Lomborg ne negira globalno zagrijavanje, već samo smatra da je Al Gore digao paniku opisujući samo najgori mogući scenarij. Lomborg smatra da je neučinkovito trošiti milijarde dolara na smanjenje ispuštanja ugljičnog dioksida, već treba iskušati alternativna rješenja poput umjetno stvorenih oblaka.

Osim toga, Lomborg želi da se milijuni dolara ulože u prijeko potrebne i životno važne stvari kao što su borba protiv malarije, AIDS-a i nestašice pitke vode. Njegova poruka je jednostavna: dok pratimo zagrijavanje planeta i predviđamo milijunske žrtve, ne vidimo milijune ljudi koji su zaista ugroženi i to ravno ispred našeg nosa!

Komentari

Nema komentara.