Mali medo u velikom svijetu - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Mali medo u velikom svijetu

Mali medo u velikom svijetu

Napušteni marmeladoljubac kreće na veliko platno kao ponosni nasljednik Harrya Pottera. Paddington ne čarobira, ali frku složi bez problema.

z.m. 14.09.2007 0 komentara

Mali medo u velikom svijetu

Warner Bros. našao je zlatnu koku u britanskim knjigama za djecu. Serijal filmova o Harryu Potteru postao je najisplativija filmska franšiza u povijesti. Pet filmova o školarcu-čarobnjaku zaradilo je više love nego svi Bondovi zajedno (ukupno njih 21!). Zato ne čudi da je Warner opet udružio snage s producentom 'Harrya Pottera' i bacio se u potragu za novom uspješnicom.

Tražili su, tražili i pronašli – izgubljenog medu Paddingtona. Serijal knjiga za djecu 'Paddington Bear' Michaela Bonda kazuje priču o medi kojeg posvoji jedna londonska obitelj, nakon što ga pronađu izgubljenog na željezničkoj postaji Paddington. (Za ljubitelje slučajnosti spomenut ćemo da se upravo ta željeznička postaja spominje u petom poglavlju knjige 'Harry Potter i kamen mudraca'.)

Siroti mali Paddington stigao je iz mračnih šuma Perua odjeven samo u kišni kaput, šeširić i čizmice, s koferom u kojem je bila jedna prazna staklenka marmelade. Oko vrata imao je zakačenu poruku: 'Molim, pobrinite se za ovoga medu.' Ah, jel i vas nešto stisnulo oko srca? No, čim ga posvoji vesela obitelj Brown stvari drastično kreću na bolje za trapavog, ali dobrohotnog medvjedića.


Kako Paddington stvara frku...

Producent David Heyman rekao je da već nekoliko godina pokušava Paddingtona dovesti na veliki ekran jer je to 'priča o imigrantu koji dolazi u London i pokušava pronaći novi dom i obitelj.'  Michael Bond objavio je prvu knjigu o medvjediću 1958., a uslijedilo je još jedanaest naslova. Inspiraciju za lik pronašao je u plišanom medvjediću kojeg je kao božićni poklon kupio supruzi u blizini postaje Paddington. U sedamdesetima je knjiga pretvorena u animiranu seriju, a sada slijedi i film.

Warner je već odlučio da neće ekranizirati ni jednu knjigu posebno, nego će scenarij kojega piše Hamish McColl ('Mr. Bean na praznicima') objediniti sve priče u jednu. Nespretni medo će na velikom platnu zaživjeti zahvaljujući kompjuterskoj animaciji, dok će ostatak filma biti igrani, poput 'Charlotteine mreže'. Iako su knjige i crtana serija objavljene pred tridesetak godina, nema straha od neuspjeha jer je Paddington i dalje iznimno popularan. Kao što možete vidjeti, na britanskoj televiziji ovih dana zaposlen je reklamiranjem - marmelade.

Komentari

Nema komentara.