Emmanuelle - zvijezda animiranoga filma - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Emmanuelle - zvijezda animiranoga filma

Emmanuelle - zvijezda animiranoga filma

Na ovogodišnjem Tribeca Film Festivalu u kategoriji kratkog filma prikazan je iznimno zanimljiv animirani film - 'Topor and Me'.

i.p. 23.05.2006 0 komentara

Emmanuelle - zvijezda animiranoga filma

Sigurno se pitate po čemu je taj film poseban, e pa redateljica spomenutog naslova je ni više ni manje nego Sylvia Kristel, nizozemska zvijezda poznatog erotskog serijala 70-ih godina, Emmanuelle.

'Topor and Me' predstavlja njezin redateljski debi, producenti filma su Dorna van Rouveroy i Ruud Den Dryver koji ujedno potpisuje i scenarij, dok su se za animaciju pobrinuli animatori Juan De Graaf i Milan Hulsing. Iako je 11-minutni film, u originalu 'Topor et moi', premijerno prikazan još u prosincu 2004. godine, svjetsku premijeru je imao tek ove godine na Tribeca Film Festivalu.

Većina ljudi vjerovatno ne zna da je Kristel, uz to što je bila seks božica 70-ih, također i iznimna slikarica. U filmu 'Topor and Me' ona s nostalgijom priča o pariškoj art sceni 70-ih godina, gdje je boravila na početku svoje karijere. O sceni koja se je vrtjela oko figura kao što su Hugo Claus, W.F. Hermans i njen osobni učitelj slikarstva Roland Topor, koji se i pojavljuje u filmu. Animirana osobna priča nagrađena je na Tribeci specijalnim priznanjem za narativni kratki film u konkurenciji.

Rođena 28. rujna 1952. godine, u Utrechtu u Nizozemskoj, Kristel je veoma rano pobjegla od kuće i uputila se u Amsterdam, gdje je započela karijeru kao foto model i glumica. Svjetsku medijsku pozornost je pridobila 1974. godine nastupom u tada provokativnom erotskom filmu 'Emmanuelle', nakon kojeg su usljedili brojni manje uspješni nastavci.

službeni site

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.