Pobjednici u Ottawi - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pobjednici u Ottawi

Pobjednici u Ottawi

Međunarodni festival animiranog filma Ottawa 04 jedan je od najcjenjenijih festivala tog tipa u svijetu.

k.j. 29.09.2004 0 komentara

Pobjednici u Ottawi

Naravno, uz bok Annecyju i našem Animafestu, a ujedno je i najveći festival animiranog filma u Sjevernoj Americi. Uz već klasično spajanje industrije i umjetnosti, Ottawa je ove godine ponudila gomile sadržaja zbog kojih smo još jednom požalili što nemamo teleport.

Uz hrpu posebnih programa, koji su uključivali retrospektivu filmova Hayaoa Miyazakija, 75 godina Popeyea..., na festivalu su održane brojne radionice na kojima su se mogle susresti face iz Applea, razvojnog tima Maye, Electronic Artsa… da ne nabrajamo.

'Raining Cats and Frogs'

Glavni dio festivala, službena konkurencija, uključivala je duge animirane filmove, gdje je u opasnoj konkurenciji pobijedio 'Raining Cats and Frogs' ('La Prophétie des Grenouille'), za koji je rečeno kako osvaja svojim dizajnom i finim francuskim šarmom. Glavnu nagradu u kategoriji kratkog animiranog filma pokupio je 'Ryan', dokumentarac o animatoru Ryanu Larkinu. Žiri je pohvalio istraživanje novog vizulanog stila u ovom filmu i način dokumentarnog pripovijedanja. Natjecanje u kategoriji novih medija obilježio je kontroverzni film 'This Land', koji parodira američke predsjedničke kandidate Georgea W. Busha i Johna F. Kerryja. Ova je satira, po mišljenju stručnjaka, u potpunosti zadovoljila kriterije koje mora ispunjavati jedan Internet filmić.

'Ryan'

Kompletni popis nagrađenih u svim kategorijama možete pročitati ovdje, a ako vas zanima što se sve moglo naći na festivalu, svratite na njegove službene stranice. Možda najbolji dio tih stranica čini kategorija novih medija u kojoj ćete naći linkove na kojima ih većinu možete i pogledati.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.