Zagreb film te zove! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Zagreb film te zove!

Zagreb film te zove!

Zagreb film nudi natječaje za animirane filmove i promotivne spotove, a svoje natječaje imaju i Dani hrvatskog filma i Filmska revija mladeži.

s.p. 06.02.2013 0 komentara

Zagreb film te zove!

Ustanova Zagreb film, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, raspisuje natječaj za izradu animiranih najava/promotivnih video spotova na temu Zagreb u EU. Rok za prijavu je 28. veljače 2013. Tekst natječaja moguće je preuzeti ovdje. Za dodatne informacije možete se javiti na produkcija@zagrebfilm.hr

Zagreb film raspisuje i natječaj za prijavu projekata animiranih filmova za koje se traži produkcija ili koprodukcija. Detalji o natječaju kao i online prijavnica dostupni su na službenoj stranici Zagreb filma.

Prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival posvećen srednjoškolskom filmu su počele. Rok za prijavu na Reviju je 01. lipnja 2013. godine, a link za prijavu je ovdje.

Podsjećamo sve hrvatske filmske producente i autore da prijave svoja djela za sudjelovanje na 22. Danima hrvatskoga filma. Ovogodišnje izdanje festivala održat će se od 15. do 21. travnja 2013. u zagrebačkom Studentskom centru! Prijave se primaju zaključno s 15. veljače 2013., a dodatne informacije možete potražiti ovdje.


'Nije ti život pjesma Havaja', trailer.

Dokumentarni film 'Nije ti život pjesma Havaja' redateljice Dane Budisavljević doživio je američku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari (24. siječnja - 3. veljače 2013). Film je prikazan u programu dugometražnih dokumentaraca Screen Cuisine. Nakon festivala u Santa Barbari, film će početkom ožujka biti prikazan i na 23. filmskom festivalu Cinequest u San Joseu (26. veljače – 10. ožujka).

U tijeku su prijave na radionicu DOK.Incubator Rough Cut Workshop. Prijave su otvorene za sve europske autorske dokumentarce koji će u svibnju 2013. biti u fazi grubog šnita. Rok za prijavu je 5. ožujka. Tri najbolja projekta osvojit će nagradu DOK.Incubator (za postprodukcijske troškove u protuvrijednosti od 1500 EUR). Dodatne informacije o radionici i prijavama dostupne su na službenim stranicama.

Počelo je 35. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, jednog od najvažnijih festivala posvećenih ovom filmskom formatu. Festival traje do subote 9. veljače, a hrvatska je kinematografija prisutna u natjecateljskom i popratnom programu festivala, kao i u raznim aktivnostima Short Film Marketa. Više informacija potražite ovdje.

Na Filmskim večerima u Močvari predstavit će se djelo redateljice Agnès Varde. Više informacija pogledajte ovdje.

U zagrebačkom KIC-u održava se Dani slovenske kulture na kojem se održavaju i besplatne filmske projekcije. Raspored projekcija potražite ovdje.

Komentari

Nema komentara.