Pogledajte film koji je dobio Oscara - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pogledajte film koji je dobio Oscara

Pogledajte film koji je dobio Oscara

'The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore' nagrađen je Oscarom u kategoriji najboljeg kratkometražnog animiranog fima. Pogledajte ga ovdje!

z.m.k. 28.02.2012 0 komentara

Pogledajte film koji je dobio Oscara

Ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji kratkometražni animirani film je 'The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore', kojeg su režirali William Joyce i Brandon Oldenburg. Film je trenutno dostupan za gledanje putem YouTube servisa, a ukoliko želite pogledati HD verziju, nju možete nabaviti preko iTunesa za 1.99 američih dolara (11,50 kuna).

'The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore', cijeli film

15-minutni film je na službenim stranicama opisan kao "priča o ljudima koji su posvetili svoje živote knjigama i knjigama koje im to uzvraćaju", a autori kažu kako su inspirirali uragan Katrina, Buster Keaton, Čarobnjak iz Oza i ljubav prema knjigama. Film je sniman raznim tehnikama - uz pomoć maketa, kompjuterske animacije i 2D animacije.

Autori filma poziraju sa svojim Oscarima
Autori filma poziraju sa svojim Oscarima

Zanimljivo je da je i ovaj kratki, animirani film posveta eri nijemog filma i MGM-ovih mjuzikala snimanih u Tehnicoloru - baš kao i pobjednik u kategoriji najboljeg dugometražnog igranog filma - 'Umjetnik'.

Komentari

Nema komentara.