Vrući krumpiri - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Vrući krumpiri

Vrući krumpiri

Columbia Pictures studio otkupila je prava za ekranizaciju knjige memoara Richarda A. Clarkea, glavnog čovjeka Bijele kuće za borbu protiv terorizma.

13.04.2004 0 komentara

Vrući krumpiri

Najznačajniji datum novije američke povijesti je svakako 11. rujna. Nakon tog dana i napada na WTC i Pentagon, svima je postalo kristalno jasno da ni najveća svjetska vojna i ekonomska sila nije zaštićena od terorizma. O toj su se temi i o tom danu napisale mnoge knjige i snimljeno je već nekoliko niskobudžetnih filmova, poput biografske priče o tadašnjem gradonačelniku New Yorka, Rudolphu Giulianiju.

Niti jedan veliki holivudski studio dosad se nije usudio dublje pročačkati po cijeloj priči i u ekranizaciju iste uložiti oveću svotu novaca. Sve do danas.

Columbia Pictures je u moru knjiga napisanih na tu temu odabrala 'Against All Enemies', kontroverzne memoare Richarda A. Clarkea. U svom bestseleru Clarke izravno napada Bushevu administraciju i optužuje da je svojim angažmanom mogla spriječiti napade i zaustaviti Al Qaedu i prije i poslije 11. rujna. Clarke je bio najbliži savjetnik za terorizam trojice bivših američkih predsjednika pa je novi projekt u Columbijinim rukama jedan jako vruć krumpir u vrijeme predizborne predsjedničke kampanje u SAD-u.

Za sad se još ne zna da li će sam Clarke biti glavni lik filma koji će se snimati prema njegovoj knjizi. Podjednako je nejasno i da li će se i kako u filmu prikazati napadi 11. rujna te u kojoj će oni vezi biti s ostatkom radnje. Glasnogovornica Columbie izjavila je da zasada ne znaju što će točno učiniti sa scenarijem, ali da će se film svakako snimati. U svakom slučaju, biti će to jedan jako zanimljiv uvid u cijelu priču prikazan iz perspektive inače tajnovite Bijele kuće.

U napadima na tornjeve WTC-a 11. rujna 2001. godine poginulo je oko 3000 ljudi, a nakon njih američka je vojska napala Afganistan što je izazvalo valove protesta u cijelom svijetu, ali i u Americi. 

Komentari

Nema komentara.