Romantična povijest vibratora - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Romantična povijest vibratora

Romantična povijest vibratora

Evo romatične komedije koja dopire - jako duboko! Priča o izumitelju vibratora, njegovim ljubavima i brojnim obožavateljicama.

s.p. 09.07.2010 0 komentara

Romantična povijest vibratora

Maggie Gyllenhaal pregovara oko uloge u zaista edukativnom filmu - istinitoj priči o nastanku vibratora! Sve je počelo u puritanskom viktorijanskom razdoblju, kada su liječnici ženama koje su patile od stresa, nesanice, glavobolje i ostalih problema redovito dijagnosticirali 'žensku histeriju' , a još od antičkih vremena ta ženska 'bolest' povezivana je s maternicom. Stoga je i liječenje bilo prikladno - liječnici bi ručno masirali genitalije pacijentica, a ta metoda je vjerojatno uzrokovala i veću navalu 'bolesnica' koje su sigurno bile zadovoljne terapijom. Uskoro je došlo i do tehničkog napretka, masiranja tušem, vibratorom na satni mehanizam, a na kraju je izumljen i električni vibrator!

O tome i govori priča filma 'Hysteria' koji je koncipiran kao romantična komedija smještena u viktorijansku Englesku, pa će se snimati u Londonu i Luksemburgu. Film će režirati Tanya Wexler, a spominjalo se da bi u filmu mogli glumiti Jonathan Pryce, Hugh Dancy, Rupert Everett i Sally Hawkins.

Glavni junak filma je Mortimer Granville, mladi liječnik koji je sit srednjevjekovnih metoda svojih kolega, pa počinje raditi za dr. Dalrymplea koji rješava ženske bolesti 'ručnom masažom'. Uz pomoć svog prijatelja Edmunda, šminkera koji se zanima za elektricitet, Mortimer izrađuje prvi vibrator koji postiže odlične rezultate. Problem nastaje kada se mladi Mortimer zaljubi u Charlotte, predivnu kćer doktora Dalrymplea. A da stvar bude još kompliciranija, za Mortimera se zanimaju brojne obožavateljice. Eto, a onda kažu da romantične komedije više nisu originalne!

Komentari

Nema komentara.