Povijesne vijesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Povijesne vijesti

Povijesne vijesti

Guy Ritchie sprema se opet ekranizirati mit o kralju Arthuru, a Robin Hood se opet bori za pravdu - baš kao i poznati akcijski junak Leonardo da Vinci!

s.p. 11.03.2010 0 komentara

Povijesne vijesti

Potvrđeno je da film o kralju Arturu planira raditi - Guy Ritchie! U prvi mah smo se uplašili da ćemo nakon Sherlocka kao akcijskog junaka dobiti i Arthura koji se služi borilačkim vještinama. Ipak, prva vijest je da Ritchie s Johnom Hodgeom (scenarist 'Trainspottinga') radi scenarij koji se temelji na djelu Thomasa Maloryja 'Arthurova smrt'. Riječ je o kolekciji arturijanskih legendi iz 15. stoljeća koja je već poslužila kao predložak jednom velikom filmu o kralju Arthuru - 'Excaliburu'!


'Excalibur - mač kralja Arthura', trailer.

Izišao je novi trailer za 'Robina Hooda' i otkrio malo više priče. Film izgleda realističnije, dakle prljavije i krvavije nego većina prethodnih filmova o Robinu, ali izgleda da nije 'revizionistički' film kao što su neki najavljivali. Robin Hood je još uvijek mitski odmetnik koji se bori za pravdu, a princ John je zločesti negativac koji stalno nešto viča na ljude. Dobra vijest je da se u ulozi Johnovog pomoćnika Godfreya pojavljuje Mark Strong koji, kao što mu prezime i govori, uvijek odlično glumi snažne likove.


'Robin Hood', trailer.

A hoće li Leonardo da Vinci dobiti film s realističnim tretmanom? Ne baš - producent 'Hitmana' pripremio je scenarij za film naslovljen 'Leonardo da Vinci and the Soldiers of Forever'. Leonardo je u ovom filmu član tajnog društva koji upada u natprirodnu avanturu i sukobljava se s biblijskim demonima, a u priči imamo još i pale anđele, izgubljene civilizacije i tajne kodove. Da Vincijeve kodove?

Komentari

Nema komentara.