Crne filmske vijesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Crne filmske vijesti

Crne filmske vijesti

ScarJo je Crna udovica, Cate Blanchett i Hugh Grant provode crne dane u Indiji, Fraser će pod crnu zemlju, a redatelj 'Pomrčine' je još u mraku.

s.p. 13.03.2009 0 komentara

Crne filmske vijesti

Ako 'čovjeka od željeza' Iron Mana mogu smekšati samo lijepe žene, onda znamo tko će ga iskušavati u 'Iron Manu 2'. Predstavnik Scarlett Johansson potvrdio je da će ta glumica igrati Black Widow /naslovna/ u novom nastavku, a hrvački ružan Mickey Rourke dobio je ulogu negativca Whiplasha nakon što su njegovi agenti uspjeli izboriti veći honorar.

Redatelj 'Okajanja' Joe Wright opet snima kostimirane drame iz britanske povijesti. 'Indian Summer' radi se prema istoimenoj povijesnoj knjizi Alexa von Tunzelmanna, a bavi se krajem britanske vladavine u Indiji. Glavni junak je posljednji britanski potkralj Indije, lord Mountbatten koji je 1947. predao Indiju u ruke prvog domaćeg premijera Nehrua, nakon čega je izbilo veliko krvoproliće između hindusa i muslimana. Indijski mediji spekuliraju da će se film baviti i navodnom vezom Nehrua i Mountbattenove supruge Edwine. Široj publici će najzanimljivije biti glasine da bi Mountbattena mogao glumiti Hugh Grant, a njegovu elegantnu suprugu Edwinu - Cate Blanchett.

Crno-crvena naslovnica treće knjige iz serijala 'Sumrak' autorice Stephenie Meyer

Najviše glasina dolazi oko trećeg nastavka 'Sumraka', 'Pomrčine'. Govorilo se da je za režiju tog filma angažiran redatelj 'Sirotišta' Juan Antonio Bayona, ali predstavnici producenata izjavili su da još nitko nje odabran već moraju popričati s barem još 3-4 kandidata. Tako je ujedno i demantirana glasina da će film režirati Drew Barrymore, no tko zna - možda su ona i Bayona u najužem izboru za novog redatelja serijala.

Snima se i novi nastavak 3D 'Putovanja u središte Zemlje'. Prvi film koštao je 'samo' 60 milijuna, a zaradio je čitavih 240 milijuna. Redatelj će opet biti Eric Brevig, očekuje se da Brendan Fraser reprizira svoju ulogu, a jedino oko čega će biti problema je scenarij. Izvorni film rađen je prema istoimenom djelu Julesa Vernea koje nema nastavak, a sada će scenarist u suradnji s redateljem slagati novu avanturističku priču.


'Putovanje u središte Zemlje', r: Eric Brevig, trailer.

Nakon Oscara, Sean Penn opet radi angažiranu priču. Njegov sljedeći projekt je 'Cartel', priča o Edu Markeru kome su suprugu ubili mafijaši iz meksičkog kartela. Nakon te tragedije, Markeru je jedini cilj zaštiti sina da ne doživi sličnu sudbinu. Scenarij za film pripremio je Peter Craig, a redatelj je Asgar Leth kojem je to debi na području igranog filma. Ipak, Leth nije neiskusni redatelj - on je režirao hvaljeni dokumentarac 'Duhovi Cite Soleila' kojeg ste mogli gledati na 5. Zagreb film festivalu, a uskoro čak dolazi i u hrvatska kina. Nije sve tako crno s hrvatskom kino distribucijom...

Komentari

Nema komentara.