Korejski festival u ružičastom - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Korejski festival u ružičastom

Korejski festival u ružičastom

Ovo nije gay festival, ima tu erotike za sve. Ulaz je zabranjen samo ženama, no one su ionako razočarane festivalom - nema dovoljno seksa u filmovima.

s.p. 04.11.2008 0 komentara

Korejski festival u ružičastom

Koreja obilježava važan doprinos Japanaca kulturi - organizira festival njihovih soft pornića. 'Pinku eiga' tj. japanski 'ružičasti filmovi' su već drugu godinu dobili svoj festival u Koreji, koji traje tijekom čitavog mjeseca, te se program seli i održava u 4 korejska grada. 'Ružičasti filmski festival' počeo je ove subote rušiti preostale erotske tabue u Koreji, iako su ostale neke zabrane.

Tako je 'slobodoumni' festival otvoren ženama samo u posebne dane (?!), i to u dane otvaranja festivala u svakom od 4 grada, te u 'dane za parove' - srijedu i subotu. Istina, već je zabilježeno i da su one gledateljice koje su ipak ušle na Festival ostale razočarane - osim ograničenja posjeta, još su dobile i filmove koji 'uopće nisu sočni'. Baš tako se požalila jedna 28-godišnja ljubiteljica 'ružičastog žanra', koja je ocijenila da festivalski filmovi 'nisu ni blizu onome što se može naći na Internetu'.


Trailer za 'Samaritanku' u režiji Kim Ki Duka, korejskog redatelja koji stalno pomiče granice cenzure.

Japanska meka erotika cvala je na tamošnjoj nezavisnoj sceni 60-tih godina, a Koreja ne samo da je zabranjivala erotiku, nego i sve japanske filmove, koji su se smatrali produžetkom 'kolonijalističke kulture'. Vojni režim koji je desetljećima vladao Južnom Korejom kontrolirao je sve filmove koji su se snimali i zabranjivao erotske sadržaje, a ta praksa nastavila se i 90-tih, mada je sud presudio da je to kršenje korejskog ustava. Vladin odbor za ocjenjivanje filmova tako je blokirao distribuciju jednog filma o seksualnoj vezi školarke i kipara, a kada je konačno izdan - izbačeno je čitavih 17 minuta. Sada sve te filmove u izvornim izdanjima filmofili ne trebaju tražiti kod uličnih prodavača, nego se mogu pogledati na velikom platnu.

Ove godine su na programu festivala 'Don't Let It Bring You Down' Kazuhiro Sanoa i 'Slave' Osamua Satoa, a na posebnoj projekciji pustit će se redateljske verzija političke satire 'Glamorous Life of Sachiko Hanai' Mitsurua Meikea. Korejski filmaši se nadaju da će pomno odabrani filmovi osigurati festivalu titulu 'ozbiljne' filmske smotre i da će to pripomoći budućem ukinuću cenzure. Još kada bi se oslonili i na podršku gledateljica – taj cilj bi puno lakše postigli...

Komentari

Nema komentara.