Ništa im nije sveto - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ništa im nije sveto

Ništa im nije sveto

Argh! 'Rashomon' dobiva holivudski rimejk, 'Moby Dick' postaje akcijski spektakl, 'Simsi' oživljavaju, a Bruce Lee uskrsava! Nestvarno!

s.p. 24.09.2008 0 komentara

Ništa im nije sveto

Čak ni klasični azijski filmovi ne mogu umaći kandžama holivudskih producenata! Variety javlja da će američki Harbor Light Entertainment i japanski Lotus zajedno snimiti novu verziju Kurosawinog 'Rashomona'! Film će se odvijati na sudu u Americi, bit će na engleskom jeziku i zvat će se 'Rashomon 2010' - valjda se planira završetak snimanja baš na 100. godišnjicu Kurosawinog rođenja. Osim što se očito događa u sadašnjosti, film bi mogao biti rađen u stilu 'Fatalne nesreće' ili 'Babela', tako da još više naglasi priču iz više perspektiva. Strašno!

Na repertoar za ekranizaciju stigao je i 'Moby Dick' kojeg će snimati rođeni Kazahstanac Timur Bekmambetov koji se dobro uhljebio u Hollywoodu nakon uspjeha filma 'Tražen'. Kvaka je samo u tome da producenti žele napraviti akcijski film u stripovskom stilu, pa kapetan Ahab više neće biti opsesivni mornar kao u knjizi, nego 'hrabri i karizmatični lider koji traži krvoločnog kita'. Toliko o poštivanju klasika.

Zahuktava se i rad na ekranizaciji popularne igre 'The Sims', iza koje stoji producent John Davis, zaslužan za 'hitove' kao što su 'Alien vs. Predator'. Adams je igrane 'Simse' najavio kao zabavnu komediju poput 'Čudnovate znanosti'. Tako bi se u filmu klinci zagrijali za neobičnu video igru, a onda shvatili da granice virtualnog svijeta i stvarnosti nisu tako čvrste i da njihovo igranje utječe na stvarni svijet.  


Bruce Lee u isječku iz 'The Green Horneta'.

Stephen Chow zamijeniti će Brucea Leeja - odigrati će njegovu ulogu u obradi akcijske komedije 'The Green Hornet'. Chow je angažiran i kao redatelj, a glumit će Hornetovog pomoćnika Katoa, dok će glavnu ulogu imati Seth Rogen. Jedino je pitanje kako će debeljuškasti Rogen glumiti akcijskog junaka, valjda će do početka snimanja filma skinuti pokoju kilu.

Za kraj jedna malo manje nestvarna, ali ukleta vijest! Prokleto lijepa Keira Knightley glumiti će u 'Lijepim i prokletima', povijesnoj drami koju režira Nick Cassavetes. Radnja se bavi odnosom F. Scott Fitzgeralda i lijepe Zelde s kojom je taj pisac imao 'ukletu' vezu. Za Keiru već govore da je predodređena za kostimirane filmove ('The Duchess', 'Silk', 'Okajanje') jer je toliko mršava da joj utegnuti korzeti uopće ne smetaju. Prokletstvo!

Komentari

Nema komentara.