Dizajnerske 3-D naočale - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Dizajnerske 3-D naočale

Dizajnerske 3-D naočale

Svijet je i dosad bio trodimenzionalan, ali ne u filmovima i na televiziji. Sada će 3D naočale u masovnu proizvodnju, al će biti i fino dizajnirane.

s.p. 04.04.2008 0 komentara

Dizajnerske 3-D naočale

Spremaju se 3D naočale za mase - sada će se lakše pratiti svi ti filmovi sa fensi specijalnim efektima. Nova kompanija D-mented Entertainment udružila se s proizvođačem Ray-Bana, Luxottica Group, te sa Kerner Opticalom koji se bavi 3D tehnologijom. DreamWorks Animation, Disney i ostali studiji sve više proizvode 3-D filmove, pa bi 3-D naočale mogle biti sve potrebnije.

Obično se u kinima besplatno dijele potrošne kartonske naočale, no mudri poduzetnici dosjetili su se da počnu raditi dizajnerske 3D naočale. Osim što će bolje izgledati, naočale bi i bile bolje kvalitete, a mogle bi se koristiti posvuda gdje ima slike u 3D tehnologiji.

Predviđa se da bi, osim povremenih 3D kino-filmova, moglo biti i sve više 3D igara na kompjuteru, te 3D emisija i sportskih prijenosa na televiziji. Čak ako i neki film ili emisija i nisu u toj tehnologiji, mogu se konvertirati u 3D, ali po cijeni od 5 do 7 milijuna dolara po filmu. S vremenom bi i cijena konverzije trebala padati, pa će biti sve više filmova za što veću publiku. Već se rade i posebni televizori prikladni za 3D prijenose, a proizvođači 3D naočala očekuju da publika nakon gledanja TV programa s istim očalama odu u kino ili na neki drugi multimedijalni spektakl. Proizvodnja naočala kreće krajem godine, tako da se optičari trebaju početi pripremati. Znate kako kažu, uz šarene naočale i svijet i filmovi izgledaju ljepše!

Komentari

Nema komentara.