Traži se... - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Traži se...

Traži se...

Ovih dana vruća holivudska roba su: antička Akropola, fotke Marilyn Monroe, rastezljivi kostimići superheroja i životno načelo 'sve je relativno'.

z.m. 15.10.2007 0 komentara

Traži se...

Grčke vlasti napokon su dozvolile snimanje filma na Akropolisu, a tu je čast dobila Nia Vardalos, poznata po hit komediji 'Moje grčko vjenčanje'. Dvije i pol tisuće godina staro zdanje dosada je bilo nedostupno filmašima, a Vardalosova već od 2004. vrbuje gradske oce Atene: 'Trebalo je puno večera i rukovanja, mnogo moljakanja i uvjeravanja da ćemo antičke ruševine ostaviti netaknutima.' Pristali su, ali samo na jedan dan, tako da ekipu filma 'My Life in Ruins' očekuje vrlo stresan posao. Redatelj je Donald Petrie ('Kako se riješiti frajera u 10 dana'), a u glavnoj ulozi je Nia koja glumi turističkog vodiča. Nadamo se da grčku ekipu neće zadesiti sudbina 'Valkyrie' koja je jedva dobila dozvolu za snimanje, a onda su ti snimci greškom uništeni.

Mlade snage Hollywooda nadaju se da će ulogom u 'Justice League' dobiti komadić velike filmske slave i nešto nadnaravnih moći. Na velikoj audiciji traže se potencijalni superheroji koji će uskočiti u kostimiće Supermana, Wonder Woman, Batmana, Flasha, Aquamana, Green Lanterna i Martian Manhuntera. Na probna čitanja pozvani su Adam Brody (teen serija 'O.C.'), Joseph Cross ('Život na rubu') i Mary Elizabeth Winstead ('Grindhouse') i još neki mladi glumci koje možete vidjeti ovdje. Inače, ovaj dugoočekivani film prati mnogo 'navodnih' vijesti među kojima je najnovija da će kostime za superjunačku ekipu kreirati studio Weta za specijalne efekte. Weta je u vlasništvu Petera Jacksona i radila je na njegovim filmovima, a najsvježiji uradak im je promotivna kampanja za Novi Zeland.

Genijalac u trenucima odmora

Lionsgate je ugrabio prava na ekranizaciju životne priče o jednom od najvećih umova 20-og stoljeća, Albertu Einsteinu. Život slavnog teoretičara fizike, matemetičara i nobelovca opisan je u knjizi 'Einstein: His Life and Universe' autora Waltera Isaacsona koji je imao jedinstveni uvid u Einsteinov privatni arhiv. Producenti kažu da će se radnja usmjeriti na doba između genijeve 20-te i 40-te godine, kad je kao buntovni znanstvenik srušio brojne dotadašnje teorije. Film će se dotaknuti i njegovih osobnih nedoumica, kao i brojnih romantičnih veza, koje su mu priskrbile 'titulu' ženskaroša.

Milton Greene snimio je tisuće fotografija Marilyn Monroe, a sada je neke od njih poželio prodati njegov sin son Josh. Na putu mu se ispriječio ni manje ni više nego Arnold Schwarzenegger. Kalifornijski guverner nedavno je odobrio zakon koji kaže da 'slavne osobe, čak i one preminule, mogu prenijeti autorska prava na svoje fotografije kome god žele'. Monroe je veći dio svog naslijeđa ostavila učitelju glume, Leeju Strasbergu koji je prije svoje smrti stavio licencu na njezin lik, što sada Greenu stvara probleme. Dosada su se njene fotografije, između ostalog, koristile za reklamiranje donjeg rublja i ulja za seksualni užitak pa ni ne čudi da je Arnie na oprezu. Ipak on zastupa ćudorednu Bushovu republikansku stranku. 

Komentari

Nema komentara.