Jagma za Jamanom - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Jagma za Jamanom

Jagma za Jamanom

Zamislite videoteku s art i indie naslovima iz cijelog svijeta, u kojoj je posudba filma 2$, a kupovina 5$. E pa, zamislili ste Jaman. 

s.p. 07.09.2007 0 komentara

Jagma za Jamanom

Gaurav Dhillon, do prije par godina bio je super-uspješni poduzetnik iz Silikonske doline, čiju su više od miljarde dolara vrijednu softversku tvrtku Informatica već nazivali 'novim Microsoftom'. No Dhillonu nije bilo samo da para, on se htio i malo kreativno izražavati, 2004. napustio je zlatnu koku i počeo istraživati nove projekte.  I ne budi lijen, Dhillon je razvio vlastitu internet stranicu sa servisom za skidanje filmova. Opskrbljena je i vlastitom peer-to-peer platformom za isporuku filmova u visokoj definiciji, a ima i player koji se besplatno može skinuti i radi i u Windowsima i u Macu.  

Pravila su sljedeća: sajtom možete surfati i gledati besplatne sadržaje, a download  dugometražnih filmova s licenciranim autorskim pravima, stajat će vas pišljivih 1.99 $ za posudbu, ili 4.99 $ za kupnju pojedinog naslova!!! Ali to nije sve. Umjesto recimo bonus seta noževa, Jaman nudi svakom novom korisniku tri besplatne posudbe, a i dvije džabe posudbe za svakog novog člana koji se dovede. 


'Frankenstein's Bloody Terror', r: Enrique Lopez Eguiluz, trailer

Jaman.com je u ožujku ove godine otvoren za javnost, u arhivi već ima nekoliko stotina filmova, a ako ste filmaš -  i vi možete doprinijeti njihovom arhivu, koji raste sve više i više. U cilju međusobne promocije, sajt surađuje i s poznatim filmskim festivalima poput Tribece, koja predstavlja svoje filmove i preko Jamanovih stranica.

Osim festivalskih filmova i radova uglavnom nepoznatih filmaša, Jaman nudi i pravo filmofilsko blago. Naime, taj je servis kupio prava na distribuciju filmova iz cijelog svijeta: američkih indenpendent filmova ('Fall to Grace'), europskog arta ('La Promesse'), Bollywoodskih spektakala ('Calcutta mail'), kung-fu filmova iz Hong Konga (Return of the Bastard Swordsman), niskobudžetnih i eksploatacijskih filmova iz 60-tih i 70-tih ('Frankenstein's Bloody Terror' /NASLOVNA/).

Iz susjedstva je tu slovenski 'Varuh meje' Maje Weiss, a i kosovski film 'Kukumi', nagrađen 2005. specijalnom nagradom na Sarajevo film festivalu, koji se na Jamanu nekim čudom vodi kao – (jedini) hrvatski film!


'Kukumi', r: Iso Qosja, trailer

 Ako se i vi želite pridružiti – link vam je ovdje.

Komentari

Nema komentara.