Stiže novi val turbo akcijanera - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Stiže novi val turbo akcijanera

Stiže novi val turbo akcijanera

Gerard Butler se borio u Sparti, a sada 'bježi' iz New Yorka, Mark Wahlberg i Jason Statham su kompići iz 'G.I.Joea', a novi junak je i – Seth Rogen.

s.p. 16.08.2007 1 komentara

Stiže novi val turbo akcijanera

Baš kao što je Tarantino digao iz zaborava Travoltu kao glumca, tako je i 'Otporan za smrt' pokazao da je i Kurt Russell velika faca za akcijske filmove. Stariji filmofili to već i znaju, oni se sjećaju Carpenterovog 'Bijega iz New Yorka' i jednookog kul fajtera, Snakea Plisskena. Umjesto Kurta Russella, u novom rimejku će Plisskena tumačiti Gerard Butler iz filma '300', pa tako možemo očekivati da naš heroj cipelari zločince uz uzvik: 'THIS – IS – NEW YORK!'. Šalu na stranu, Butler je očito dobar izbor za akcijskog junaka, a redatelj će biti Len Wiseman, koji je nedavno prestavio četvrti film iz serijala 'Umri muški'. U ovom filmu New York je ogromni zatvor za najgore kriminalce, a osuđenik Snake poslan je u grad da spasi predsjednika, čiji avion se srušio baš u New York. Scenarij o pucačini koja nastaje nakon pada aviona napisat će Ken Nolan, koji se iskazao pišući scenarij filma o borbi nakon pada helikoptera – 'Pad crnog jastreba'

Kada smo kod dobrih izbora za akcijske junake, Mark Wahlberg je još uvijek siguran izbor za ulogu Dukea u filmskoj adaptaciji 'G.I. Joea'. U ulozi njegovog britanskog pomoćnika, Action Mana, predviđa se jedan žestoki Britanac – Jason Statham. Iako je kod Guya Ritchieja i u raznim drugim filmovima ('Ubrzanje') glumio razne tipove na rubu zakona, sada ima priliku pokazati se i kao uzorni junak djeci, koja skupljaju figurice, sličice i stripove s tim likom. Tko će režirati taj akcić još se ne zna, čini se da je redatelj Stephen Sommers odustao zbog para, pa se traži novi filmaš.  

A već se godinama po producentskim ladicama povlači projekt o još jednom superheroju - Green Hornetu. Green Hornet je popularni junak iz početka 30 -tih, multimilijunaš Brit Reid koji je po danu ugledni izdavač, a noću maskirani borac za pravdu. Najnovija zvijezda zadužena da uskrsne taj lik je - Seth Rogen. Da, onaj Seth Rogen iz 'Junfera u četrdesetoj' i 'Knocked Upa', čiji poster smo izvjesili da i naši čitatelji mogu sudjelovati u diskusiji o tome da li tip s takvim licem može biti romantični junak. Da ironija bude veća, uloga stasitog superheroja bila je nuđena Georgeu Clooneyu, Marku Wahlbergu i Jakeu Gyllenhaalu, a nakon svih odustajanja projekt je došao do Setha. Čini se da nakon uspjeha romantične komedije 'Knocked Up', zaobljeni Seth vjeruje da za njega nema granica, pa planira napisati scenarij, producirati, a vjerojatno i odglumiti akcijskog junaka u filmu o tom superheroju.  

'The Green Hornet' je inače počeo kao radijski serijal (?!), a 60-tih je bio i TV show, u koem je ulogu pomoćnika Katoa igrao ni manje ni više nego – Bruce Lee. Sada bi Rogen u ulozi pomoćnika vidio Jet Lija ili Jackieja Chana, no čak i njegove fanove više brine to da li će se Green Hornet sa Sethom u glavnoj ulozi, pretvoriti - u komediju.

Komentari
A: dija989 21.04.2008 Pogledaj profil

znate napisati jake gyllenhaal,a ne znate da nije gerald nego gerard butler..profesionalizam na djelu..