Mike Tyson i Marc Bolan, osobno - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Mike Tyson i Marc Bolan, osobno

Mike Tyson i Marc Bolan, osobno

Dolaze biografije živopisnih tipova: Mahnitog boksača koji je volio grickati suparnikovo uho i rockera Bolana koji je u mušku modu uveo šljokice.

s.p. 15.05.2007 0 komentara

Mike Tyson i Marc Bolan, osobno

Redatelj James Toback snima dugometražni dokumentarac o bivšem boksačkom prvaku Mikeu Tysonu. Fokus dokumentarca je dijelom na Tysonovoj sportskoj karijeri, a dijelom i na njegovoj autodestruktivnoj naravi koja mu je uništila karijeru i brak. Da bi se bolje pripremio, Toback je snimio 30 sati intervjua s Tysonom (nadamo se da je bio zanimljivi sugovornik), koji je strpljivo odgovarao na sve vrste pitanja. Redatelj Toback je priznao da je fasciniran Tysonom još od njegovog prvog meča za titulu 1985., pa se boksač pojavio i u njegova dva filma: ‘Black and White’ i ‘When Will I Be Loved’.

Toback i Tyson su ostali u kontaktu i u Tysonovim teškim vremenima, kad je gulio zatvorsku kaznu zbog silovanja, a i kasnije, kad se osramotio odgrizavši uho boksaču Holyfieldu u ringu. Tyson je izjavio da je zahvalan redatelju na projektu i kako će se potruditi biti iskren, a Toback je obećao da neće uljepšavati sliku o Tysonu, već će pokušati dati 'pogled iz prve ruke na kompleksnu i epsku priču'. I Tyson i Toback su i koproducenti filma, za kojeg se očekuje da bude završen do ove jeseni.

Istovremeno se u Hollywoodu zahuktava još jedna biografska priča o ukletom rokeru, Marcu Bolanu. Glumac Scoot McNairy, (ne) poznat po ulozi u indie-filmu 'In Search of a Midnight Kiss' otkupio je prava na životnu priču te zvijezde glam rocka. Bolan je osnivač kultnih T.Rexa ('Childen of the Revolution') koji je u 29. stradao u automobilskoj nesreći, doslovno ispunivši maksimu 'Živi brzo, umri mlad i budi lijep leš'.

Za upravljačem auta bila je Bolanova djevojka, soul pjevačica Gloria Jones, i priča filma bit će ispričana iz njene perspektive. Osim što će biti ispričana uz puno glazbe, ljubavna priča njih dvoje imat će i društveno-politički kontekst, jer je u Velikoj Britaniji 70-tih, još bio skandal kada bi bijeli Englez hodao s američkom crnkinjom. McNairy će se pojaviti u producentskoj ulozi, a još se traži tko će glumiti ekcentričnog Bolana.

Komentari

Nema komentara.