Hollywoodska burza: scenaristi - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Hollywoodska burza: scenaristi

Hollywoodska burza: scenaristi

Lawrence Kasdan sukobljava se antičkim čudovištima, David Mamet ide na jiu-jitsu lekcije, a Eric Red šalje duhove na Famke Jansenn.

filmski.net 16.04.2007 0 komentara

Hollywoodska burza: scenaristi

Redatelj i scenarist Lawrence Kasdan, 'skrivio' je scenarije za 'Imperija uzvraća udarac', 'Povratak Jedija' i 'Otimači izgubljenog kovčega', a potom od sredine 90-tih manje-više nestao u bespućima hollywoodske zbiljnosti izvirujući tek tu i tamo, kao u slučaju (neki bi rekli nepotrebne) adaptacije Stephen Kingova 'Dreamcatchera'.

No, izgubljeni hollywoodski sin konačno je izgleda ipak došao k sebi. Nakon što je producirao novi film vlastitog sina 'In The Land Of Women'  (a koji ovog vikenda počinje igrati u SAD), te ugovorio da će dogodine u neka doba napisati, režirati i producirati novi film Toma Hanksa 'The Risk Pool', Kasdan najavljuje da će se za Warner Bros prihvatiti remakea scenarija kultnog klasika iz 1981. s Harry Hamlinom i Ursulom Andress - 'Clash of the Titans'.

Tko će film režirati još se ne zna, no Kasdan će morati na nov način ispričati priču o Zeusovu sinu Perzeju koji u pokušaju da spasi princezu Andromedu mora, između ostaloga, uhvatiti Pegaza i ubiti Meduzu.

I dok se Kazan hrva s čudovištima klasične mitologije, njegov kolega također i scenarist i redatelj David Mamet bavi se – jiu jitsuom. Naime, njegov je idući projekt film naslovljen 'Redbelt' s Chiwetelom Ejioforom ('Djeca čovječanstva')u glavnoj ulozi, a čija priča zvuči kao kombinacija hitova Rocky Ballboe i Jean Claude Van Damma, no kako će Mamet istu i napisatu i režirati – nadamo se najboljem.

Dakle, u jiu-jitsu prvoborac iz zapadnog L.A. zgađen dvoličnošću mogula borilačke industrije odlučuje se ostaviti natjecanja i otvoriti vlastiti tečaj samoobrane, no na kraju biva prisiljen vratiti se u ring i tamo braniti svoju čast.

Svoju je čast pak uspio obraniti Eric Red, scenarist originalnog 'Hitchera' nakon što je 2000. godine skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Nakon poduljeg sudskog postupk aoslobođenj je optužbi za ubojstvo, a sad se evo dokopao i prve režije. Film se zove '100 Feet' i već ima glavnu glumicu - Famke Janssen. Bit će priča o ženi koju zlostavlja suprug, ne bi li ga ona na kraju ubila, no vrag je žilav pa je nastavlja progoniti kao – duh.

Komentari

Nema komentara.