Duh u močvari premijerno na dječjem festivalu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Duh u močvari premijerno na dječjem festivalu

Duh u močvari premijerno na dječjem festivalu

Dječji film domaće proizvodnje, nastao nakon 20 godina suše, premijerno je prikazan na 46. MDFu u Šibeniku.

filmski.net 26.06.2006 0 komentara

Duh u močvari premijerno na dječjem festivalu

Premijera filma za djecu 'Duh u močvari’ održana je 25. lipnja u Šibeniku u okviru filmskog programa 46. Međunarodnog dječjeg festivala. Radi se o prvom dugometražnom igranom filmu za djecu snimljenom u produkciji hrvatske kinematografije nakon više od 20 godina stanke, izvještava HINA.

Film je snimljen prema istoimenoj knjizi pokojnog spisatelja za djecu Ante Gardaša u produkciji Interfilma, a scenarij su napisali Anto Gardaš, Edi Mužina i Silvio Mirošničenko. Branko Ištvančić je redatelj, glavne dječje uloga su odigrali Marko Pavlov, Robert Vaš, Ena Ikica, Luka Buljan i Marija Buga Šimić, a uz njih su, između ostalih, nastupili poznati hrvatski glumci Ivo Gregurević, Dejan Aćimović i Mladen Vulić.

Radnja filma se odvija u Kopačevu gdje troje djece Miron (M. Pavlov), Liptus (R. Vaš) i Melita (E. Ikica) zajedno s predsjednikom lokalnog lovačkog društva Vučevićem (I. Gregurević) otkrivaju tajnu duha koji se ukazuje na jednom od otoka u močvari.

‘Prije pet godina producent filmova 'Vlak u snijegu' i 'Vuk samotnjak', Drago Zdunić okupio je više mladih redatelja sa željom da ponovo pokrene proizvodnju igranih filmova za djecu u Hrvatskoj i tada sam se upoznao s piscem Antom Gardašom te mi je za snimanje ponuđen njegov roman Duh u močvari’, rekao je nakon premijere redatelj Ištvančić.

Premijera filma ‘Duh u močvari’ održana je na Ljetnoj pozornici, trgu između šibenske katedrale Svetog Jakova i Gradske vijećnice uz rasprodano gledalište koje je toplim pljeskom pozdravilo nazočne protagoniste filma nakon prikazivanja.

U okviru filmskog programa MDF-a, čiji je urednik Željko Šturlić, bit će prikazano još 11 dokumentarnih, igranih i crtanih filmova za djecu iz strane produkcije, a u noćnom će programu biti prikazana hrvatska filmska ostvarenja ‘Karaula’, 'Što je muškarac bez brkova' i ‘Što je Iva snimila 21. listopada 2003.’. Za djecu će biti organizirane radionice dokumentarnog filma i animiranog filma te radionica televizijske reportaže.

službeni site dječjeg festivala

Komentari

Nema komentara.