Goran Kulenović snima prvi hrvatski RNR film!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Goran Kulenović snima prvi hrvatski RNR film!!!

Goran Kulenović snima prvi hrvatski RNR film!!!

Cijenjeni spotmejker režira, Hladno pivo komponira, a cast je impresivan. Provjerite kako je to kad beskompromisni rocker propjeva na svadbi...

p.h. 08.05.2006 0 komentara

Goran Kulenović snima prvi hrvatski RNR film!!!

Goran Kulenović je upravo započeo sa snimanjem dugometražnog igranog filma 'Pjevajte nešto ljubavno' u produkciji Interfilma i HRT-a. Kulenović je dosad osim režije velikog broja nagrađivanih spotova (Hladno pivo, Darko Rundek, Jinx, Zabranjeno pušenje, Stampedo...) režirao i nekoliko kratkih uradaka, srednjemetražni film 'Ravno do dna' iz 2002, (dio omnibusa '24 sata'), te prvi hrvatski sitcom 'Bitange i princeze'.

Producenti film najavljuju kao rock'n'roll humornu dramu u kojoj će se žestoki rifovi izmjenjivati s izvedbama poznatih hrvatskih šlagera. Za žešći dio glazbeno – filmskog repertoara pobrinuli su se članovi Hladnog piva koji su se u cijeloj priči našli u dvojakoj funkciji: s jedne strane potpisuju glazbu za film i komponirali su pjesme koje bend na filmu izvodi, a s druge strane svi glume u sporednim ulogama.

Radnja filma za koji je Kulenović napisao i scenarij izgleda ovako: Struja (Ivan Herceg) je beskompromisni lider demo-benda 'Kad je prljavi Harry sreo prljavu Sally'. Da bi došao do novca za izdavanje albuma, Struja je spreman na sve, osim da proda svoja rockerska uvjerenja. No, upravo je sviranje šlagera na svadbi jedina šansa koja se bendu nudi, a ostatak benda - Strujin najbolji frend klavijaturist Mario (Ivan Ðuričić), ljepuškasti pjevač i basista Deni (Ivan Glowatzky) i ravnodušni bubnjar Žlajfa (Hrvoje Kečkeš) - pokušavaju Struju nagovoriti na kompromis. On to u početku odlučno odbija, ali kad mu Anja (Olga Pakalović), djevojka koju je ostavio, saopći da je trudna, Struja odjednom ima većih dilema od toga da li svirati na toj svadbi. Tek tad slijedi pravi zaplet u kojem će se u živote Struje i benda umiješati i opaki policajac Siniša (Enes Vejzović), Strujini roditelji (Žarko Potočnjak i Helena Buljan), Anjini roditelji (Damir Lončar i Ksenija Marinković) i još puno živopisnih likova koje utjelovljuju Stojan Matavulj, Hana Hegedušić, Robert Ugrina, Zvonimir Zoričić, Predrag Vušović, Mila Elegović-Balić, Dražen Čuček, Josip Bobi Marotti, Željko Duvnjak, Zdenka Heršak, Biserka Ipša ...

Film će se snimati 5 tjedana u Zagrebu, na više od 50 lokacija (jedna od njih je i zagrebački klub KSET)...A mi, u iščekivanju rezultata, nostalgični kao i uvijek, sjetismo se najboljeg glazbenog filma svih vremena, 'Leningrad Cowboys Go America' Akija Kaurismakija iz 1989, pa odlučismo osvježiti sjećanja fotkom s norveškog giga legendarnog banda (naslovna). Ah!

Komentari

Nema komentara.