A di su sise? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      A di su sise?

A di su sise?

Servisira hollywoodske zvijezde, revitalizira modne marke, skida uroke i pravi naočale, a odjeća pred njim sama pada. Meet Ford, Tom Ford.

p.h. 28.02.2006 0 komentara

A di su sise?

Specijalno izdanje ožujskog broja Vanity Faira s tematom Tom Ford's Hollywood prodaje se u rekordnom broju, a Tom Ford polako juriša na mjesto br. 1 hollywoodskog inspiratora.

Izgleda da se praznina u kojoj se taj rođeni Teksašanin s diplomom iz umjetnosti našao, nakon što je rehabilitirao Gucci (brand je 1999. kad su uletili Tom i njegov poslovni partner Domenico de Sole bio pred totalnim kolapsom, a u jednom intervjuu dizajner kaže kako nije bilo novaca ni za fotokopiranje) i digao marku Yves Saint Laurent na noge s provokativnim kampanjama tipa one za Opium s golom i raskošnom Sophie Dahl. Kreator, koji u modnim krugovima figurira kao drugo ime za razdrljenu košulju, za sebe kaže da nije talentiran, već samo ima užasno puno energije (spava navodno 3 sata dnevno). S talentom, ili bez istog, Ford definitivno ima zlatnu formulu za rasturit kampanju i podići medijski prah.

Pamela Anderson, Tom Ford i Mamie Van Doren /potonja ima 75!!! godina/

Da, da, pričamo o 'onoj' naslovnici by Annie Liebovitz za američki Vanity Fair na kojoj se hollywoodske nimfete Scarlett Johansson i Keira Knightley sjaje, a kreator/art guru potonjoj gricka ušnu resicu. Gola napudrana tela, jarki ruž kakav je nosila Tomova baka, nešto sjaja mramorne skulpture i malo pin up poze. Eto, nije pornografija, već golotinja, ali jednako raduje.

Novinari s Guardiana i povijesnim su činjenicama utemeljili potonju tezu. Naime, u famoznom su aktu iskusne povijesničarske oči pronašle nadrealnu ljepotu Boticellijeve Venere i Ghibertijeve Eve, a Liebovitzina se fotografija, prema njihovom mišljenju i direktno referira na dva velika povijesna akta. Johanssoničina poza je istovjetna onoj ljubavnice Louisa 15. Louise O'Murphy s Boucherove slike iz 18. stoljeća, a cijela fotografija neodoljivo podsjeća na renesansnu sliku nepoznatog autora koja se nalazi u Louvreu, a prikazuje Gabriellu d'Estrées i njenu sestru kojoj nepoznata osoba draška bradavicu.

Sienna Miller i Viggo Mortensen

Svestrani Tom se nedavno namjeravao okušati i u filmskim vodama. Nakon odlaska iz Yves Saint Laurenta, našao se u zrakopraznom prostoru, i, ne znajući čega da se prije prihvati, osnovao je produkcijsku kuću Fade to Black (ne znamo je li fan ili nepoznavatelj opusa Metallice) sa sjedištem u Kaliforniji najavivši nekoliko bombastičnih filmskih projekata od kojih se dosad niti jedan nije ostvario. Ipak, njegov se život u posljednje vrijeme vrti oko Hollywooda, a i sam kaže da je zainteresiran za kreiranje vizualnog identiteta filmskih zvijezda za koji je iznašao i vlastitu zen formulu: 'Znam de je netko zvijezda po tome želim li ga/ju ponovno vidjeti. Ako želim vječito buljiti u nečije lice, to je zvijezda'.

Ako vas zanima, štovano čitateljstvo, u čija to lica voli buljiti Tom, a ne možete si priuštiti časopis, odat ćemo samo da se među šačicom odabranih u editorijalu našao i George Clooney okružen s desetak golišavih djeva, zatim Viggo Mortensen, Sienna Miller koja je za tu prigodu nazvana 'The It Girl', Pamela Anderson i kolegica joj od zanata Mamie Van Doren, Anđa Jolie, braća Weinsteini (holivudski kuloari su ih dosad nazivali modnim ekvivalentom vepra i divlje svinje, a nakon Fordovog make overa trbušine su misteriozno isparile), te mnogi drugi. 

Angelina Jolie

Jesmo li spomenuli Tomovu mamu i baku? E, pa morali bismo, jer kao i svaki pravi fashion frik, Ford traži uzore u tim dvjema karikama iz svoje prošlosti, pa se tako, dok razmišlja o vizualnom identitetu nove kozmetičke linije za Estée Lauder, prisjeća 'old style' kompaktnog pudera koji je koristila njegova mama i boje ruža koju je rabila baka. I, da ne zaboravimo, znate li koji je najvažniji element muškog izgleda? Sunčane naočale, kaže Tom koji upravo promovira svoju liniju naočala jednostavno nazvanu Tom Ford.

Komentari

Nema komentara.