Pobjednici 3. Zagreb Film Festivala - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Pobjednici 3. Zagreb Film Festivala

Pobjednici 3. Zagreb Film Festivala

Šest je dana fešte iza nas. Trideset i sedam filmova u konkurenciji dobrano su namučili žiri koji je nakon mukotrpnog vijećanja donio slijedeče odluke:

filmski.net 22.10.2005 0 komentara

Pobjednici 3. Zagreb Film Festivala

Zlatna kolica i 3000 evra za najbolji dugometražni film otišle su na ruke trojca Dominique Abel, Fiona Gordon i Bruno Romy za film 'Ledenjak'. Nagradu je u ime cijele ekipe preuzeo Bruno s kojim smo i popričali za vrijeme festivala pa mini interview možete očekivati – uskoro:)

Zlatna kolica i 1000 evra za najbolji kratki igrani film dobio je redatelj John Williams za film 'Zimski san' za koji je potrebno naglasiti da je najgore primljen kratkiš od cijele konkurencije gdje su favoriti bili 'Cvrčci' Matana Guggenheima i 'Muškarac traži muškarca' Matti Harjua.

Zlatna kolica i 1000 evra za najbolji dokumentrac dobio je Alexey Fedorchenko za 'Prvi na Mjesecu' pseudodokumentarac iliti mockumentary. Zanimljivo je da je producent filma, Pavel Babin, na pressici izričito naglasio da njihov film nije dokumentarac. Što li na to kažu ostali iz dokumentarne selekcije? Favoriti publike na ZFFu bili su 'Šutka, knjiga rekorda' Aleksandra Manića i 'Prelazeći most...' Fatiha Akina, dok je dokumentarna fikcija kojom se poslužio redatelj pri snimanju pobjednika prilično zbunila ekipu naviklu na dokumentarni film koji nam pruža samo verificirane slike i podatke. Pa, dragi moji - open your minds!

Specijalno priznanje žirija u sastavu Denis Vaslin producent, Li Yang redatelj i Slavko Štimac glumac, otišlo je na ruke redateljice Pascal Breton za dugi film 'Iluminacije' i redatelja Oliviera Masseta-Depassea za kratki film 'U sjeni'.

Nagrada publike i 1000 evrića usrećila je Hrvoja Hribara za film 'Što je muškarac bez brkova?'.

Nabrajamo dalje, budite s nama i budite strpljivi.

Ove je godine na ZFFu bila još jedna konkurencija i to predznaka – hrvatska. U sklopu Kockica prikazano je pet filmova, što kratkoga, što srednjega, što dugoga metra. Žiri u sastavu Marija Curić (marketing časopisa BUG), Igor Rakonić (Discovery Film i Video) i Ognjen Sviličić, redatelj, za najboljega je izabralo film Ivana Gorana Viteza 'Posljednja pričest'.

Komentari

Nema komentara.