Houdinijevo maslo - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Houdinijevo maslo

Houdinijevo maslo

Svaka čast Harryu Potteru, no on je primjereniji za mlađu populaciju. Svjetla reflektora uživat će veličanstveni Houdini kojeg u život vraća Guy Pearce.

m.n. 22.07.2005 0 komentara

Houdinijevo maslo

Slavnom je očalinku prethodio nešto ozbiljniji Harry. Houdini je rođen kao Erich Weiss u Budimpešti da bi već u vrlo ranoj dobi odlučio da će biti profesionalni mađioničar. Uz razne je ludorije i akrobacije zapamćen ostao kao najveći majstor točaka bijega zbog čega su filmaši još jednom odlučili ovjekovječiti njegovu priču. Film 'Death Defying Acts' baziran je na istinitim događajima, a već je odlučeno da će ulogu Houdinija ponijeti Guy Pearce ('Memento'), dok je uloga ljubavnice pripala Rachel Weisz.

U centru priče bit će čarobnjakova turneja po Velikoj Britaniji (godina je 1926.), točnije njegova strastvena afera s gospođicom koju je upoznao u Škotskoj (iako je, ups!, u to vrijeme bio oženjen). Famozni je susret i sve što je s njim išlo pod ruku učvrstio Houdinijevo samopoštovanje tako da je na turneji izveo jednu od svojih famoznijih točaka – nestanak polovice svog tijela. Zanimljivo je da se inače prilično lako znao izvući iz lisica, pod vodom je navodno izdržavao do 90 minuta, a bio je dobar prijatelj s Arthurom Conanom Doyleom (autor 'Sherlocka Holmesa').

Točka u Britaniji mu je bila jedna od posljednjih, jerbo je 31. listopada te iste godine umro od upale slijepog crijeva. Legenda kaže da ju je zaradio tako što je fanovima dopustio da ga nekoliko puta snažno udare u trbuh, a nije se dobro pripremio za udarac.

Snimanje počinje početkom slijedeće godine pod palicom Gilian Armstrong ('Male žene'), dok su scenarij napisali Tony Grisoni ('Tideland') i Brain Ward ('The Interpreter').
Komentari

Nema komentara.