Zvijezda za Rogera - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Zvijezda za Rogera

Zvijezda za Rogera

Roger Ebert, renomirani filmski kritičar, svojim je likom i djelom definitivno zaslužio da ga kuju u zvijezde, pa će tako i dobiti istu na holivudskom Walk-of-Fameu.

m.n. 28.04.2005 0 komentara

Zvijezda za Rogera

Svoj će prostor na pločniku zbog iznimnih zasluga na području filma, televizije i kritike Ebert službeno dobiti 23. lipnja, a da bi mu doslovno pokazali koliko ga štuju, u Chicagu će veteranu Sun-Timesa posvetiti cijeli jedan dan, nazvavši ga 'Robert Ebert Day in Chicago'.

Famozna će zvijezda biti smještena ispred El Capiten Theatera, a kad su velikog Eberta pitali kako mu se sve to čini, citirao je Saula Bellowa koji je nakon dobivenog Nobela rekao: 'Dijete u meni je sretno. Odrasli je skeptičan', dodavši da je kod njega ipak i ovaj odrasli dio počašćen.

Ebert je značajan kao prvi filmski kritičar koji je osvojio prestižnu Pulitzerovu nagradu, još davne 1975., a osim toga se može pohvaliti tridesetom obljetnicom svog televizijskog djelovanja, te lepezom emisija 'Siskel & Ebert' te 'Ebert & Roeper' koja još uvijek ide vikendom diljem američkih tv-stanica. Osim toga, Ebert je autor sedamnaest knjiga, od kojih su najprodavaniji naslovi 'The Great Movies', 'I hated, Hated HATED This Movie' te 'Roger Ebert's Book of Film'.

Već dovoljno dugom popisu dodajmo činjenicu da je isti čovjek predavač na University of Chicago, da je i sam pokrenuo 'Overlooked Film Festival' koji se bavi zaboravljenim filmovima, a da redovito bude u žiriju razvikanih festivala poput Sundancea, Montreala, Venecije i Karlovyh Vary. Čovjek, je, kao što vidite, zaslužio :)
Komentari

Nema komentara.