Notorius B.I.G. - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Notorius B.I.G.

Notorius B.I.G.

Film o životu slavnog repera koji je poginuo tik pred 25. rođendan, put do velikih ekrana duguje crnoj braći, P Diddyu i Antoineu Fuquai. Blockbuster ili klasik?

m.n. 04.04.2005 0 komentara

Notorius B.I.G.

Crnačke storije i veličine o kojima sanja svaki harlemski klinac, uvijek su dobrodošli materijali za velika platna, a nađe se i ekipe koja je sve to spremna izgurat. U već prepoznatljivoj uličnoj yo-bro' maniri, ekranizacije će dopasti i život slavnog repera Notorius B.I.G.-a koji se prerano završio tik pred njegov 25. rođendan, uslijed sukoba pjevača Istočne i Zapadne obale.

Naime, nakon posthumnog izdanja njegovih albuma koji su ostali na vrhu svjetskih glazbenih ljestvica, udružiše se njegova majka, P Diddy i redatelj Antoine Fuqua ('Training Day'), ne bi li mu dali dostojan hommage. Diddyjevo ime u ovom kontekstu ne bi nas uopće trebalo iznenaditi, jer se B.I.G. probio zahvaljujući dealu s njegovim Bad Boy Recordsom.

Idejni začetnici još uvijek u pregovaraju s velikim studijima, iako je kao logičan izbor najviše spominjan MTV Films. I dok su neki očekivali dokumentarac, ipak je riječ o igranom filmu. Scenarij će napisati Cheo Hodari Cocker, inače autor njegove biografije 'Unbelievable: The Life, Death and Afterlife of the Notorious B.I.G.', a Empire Online također prenosi da će Li'l Kim, P. Diddy i Faith Evans, B.I.G.- ovi kolege iz svijeta rappa, glumiti same sebe, ukoliko im obveze to dopuste ili iz kakva zatvorska kazna ne zakači.

Casting će definitivno biti veliki izazov, snimanje počinje dogodine, a već je sad sigurno da se priprema jedan od crnačkih klasika!

Komentari

Nema komentara.