Gangster, harlemski diler - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Gangster, harlemski diler

Gangster, harlemski diler

Ekranizacija životne storije famoznog dilera Franka Lucasa bila je neizbježna. Nakon raznih nedaća stigla je u ruke Terrya Georgea pa joj veliki ekrani ne ginu.

m.n. 14.03.2005 0 komentara

Gangster, harlemski diler

Kada Universal Pictures odluči snimiti film, u tome ga ne može spriječiti nikakav raspojasani redatelj niti pak budžet koji se oteo kontroli. Bakćemo se projektom 'American Gangster' a za to imamo jako dobar razlog. Jerbo, nakon što se najesen ugasio i zadnji plamičak nade da će film biti snimljen, Universalovi čelnici, možda nadahnuti Uskrsom, odlučiše drugačije.

Film je najprije trebao režirati Antoine Fuqua, no zbog njegove magalomanije cifre su se popele na vrtoglavih 100 milijuna dolara. Vjerojatno je to razlog što su šutnuli i njega i njegovog pulena Denzela Washingtona, te zamalo otkazali cijeli projekt.

No, nakon nekoliko mjeseci fermentiranja misli, 'Gangster' je svečano predan na ruke Terryu Georgeu ('Hotel Rwanda') i Imagineovu producentu, Brianu Grazeru ne bi li financijsku konstrukciju skresali na pola i osigurali uživanciju gledateljima širom svijeta.

Priča se bazira na životnoj sudbini harlemskog dilera, Franka Lucasa, koji se sedamdesetih etablirao kao najjači uvoznik heroina iz Jugoistočne Azije (navodno ga švercao u lijesovima poginulih vojnika u Vijetnamu) te Richiea Robertsa, istražitelja koji se svim silama bori ne bi li priveo Lucasa.

George je čini se, također izvadio neke adute (ili poznanike) iz rukava, tako da se šuška da bi se glavne uloge mogao prihvatiti njegov zadnji suradnik Don Cheadle (glavna uloga u 'Hotel Rwanda'), dok je Benicio Del Toro vezan uz film još iz Fuquanovog vremena. Del Toro će se ponovno prihvatiti već mu dobro znane uloge, reda i zakona, te zaigrati Richiea Robertsa. Snimanje je najavljeno za ljetne mjesece.

Komentari

Nema komentara.