Novo borilačko ime na horizontu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Novo borilačko ime na horizontu

Novo borilačko ime na horizontu

Bez beda lupa fokusere na tri metra visine, skače u zrak poput opruge, a na zemlju se vraća poput klizača: na jednoj nozi. Tony Jaa.

h.p. 03.03.2005 0 komentara

Novo borilačko ime na horizontu

Svijete upoznaj Tajlanđanina kojem ne trebaju ni specijalni efekti, ni kaskaderi. Sve što ima sam je izgradio i to na vrlo zanimljiv način. Odrastajući u ruralnom kraju pored granice s Kambodžom od malena je bio okružen slonovima. Kako bi se popeo na njih, morao je pošteno skakati i tako godinu za godinom: slonovi rastu, raste Tony Jaa (odnosno Panom Yee-rum), skokovi postaju sve viši.

Odlučujući trenutak u odabiru svog budućeg zanimanja za opasnog Tonya odigrala su putujuća kina koja su u njegovom selu znala gostovati s uvijek novim i atraktivnim pustolovinama Brucea Leeja i Jackie Chana. Odlučio je kako će i sam ostati borilačka zvijezda i svijetu prezentirati tajlandsku vještinu Muay Thai Boran.

Film koji ga je predstavio jest pomno stilizirani i frenetično režirani 'Ong Bak: The Thai Warrior', koji će (bez brige) dolepršati i do zapadnjačke publike. Ipak, prvo iskustvo na filmu vezuje uz kaskaderske dionice na snimanju 'Mortal Combata', gamerske ekranizacije i filmskog rip offa kultnog 'U Zmajevu gnijezdu'. Trenutno snima 'Tom yum goong' a za njega se zainteresirao i Luc Besson. Posljednjih je godina francuski producent, redatelj i scenarist nanjušio isplativost tržišta bum tras filmova (producirao je Jet Leejeve 'Kiss of the Dragon' i 'Unleashed') pa se odmah bacio i na otkup prava za prikazivanje 'Ong Baka'. Pa rekli smo vam – doći će to i do nas...

Sudeći po prvim najavama, impresijama i objavama desit će se nova glumačka migracija iz Azije na zapad. U kontekstu kuloarskih priča da Jackie Chan lagano pakira hollywoodske kofere, najava nove martial art zvijezde posve je logična.

Komentari

Nema komentara.