Faust osvojio Zlatnog lava - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Faust osvojio Zlatnog lava

Faust osvojio Zlatnog lava

Sokurov dobio glavnu nagradu za 'Fausta', najbolji redatelj je Cai Shangjun, a Michael Fassbender se ne treba sramiti glumačke nagrade za 'Shame'.

s.p. 11.09.2011 0 komentara

Faust osvojio Zlatnog lava

Ruski 'Faust' Aleksandra Sokurova /naslovna/ osvojio je Zlatnog lava za najbolji film na 68. venecijanskom filmskom festivalu. Riječ je o zadnjem filmu iz redateljeve tetralogije o moći i vlasti koju čine još i 'Moloh', 'Sunce' i 'Taurus'. Srebrni lav za najboljeg redatelja otišao je kineskom režiseru Caiju Shangjunu za crnu dramu 'Ren Shan Ren Hai' ('People Mountain People Sea') koju je 'prokrijumčario' iz zemlje bez dozvole cenzora.


'Faust', trailer.

U Kinu je otišla i nagrada Volpi Cup za najbolju glumicu koju je primila Deanie Ip za ulogu ostarjele sluškinje u filmu 'Tao Jie' ('A Simple Life'). Najboljim glumcem proglašen je Michael Fassbender za ulogu seksualnog ovisnika u filmu 'Shame' Stevea McQueena koji je dobio i kritičarsku nagradu FIPRESCI-ja.

Talijanski film o useljenicima 'Terraferma' dobitnik je posebne nagrade žirija, a nagrada za najbolji scenarij otišla je Yorgosu Lanthimosu za maštovitu dramu 'Alpis' ('Alps'). Zlatnog lava za životno djelo dobio je Marco Bellocchio, a počasnu nagradu dobio je i Al Pacino. Popis svih nagrađenih na Mostri pročitajte ovdje.

Domaći distributeri su zasad potvrdili da će u hrvatskim kinima igrati ovi filmovi s Mostre: 'Zaraza', 'The Ides of March', 'A Dangerous Method', 'Un ete brulant' s Monicom Belluci, te 'Texas Killing Fields' u režiji Ami Caanan Mann, kćeri slavnog Michaela Manna.

Komentari

Nema komentara.