Istok je istočno - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Istok je istočno

Istok je istočno

Luc Besson je snimio film o burmanskoj aktivistici, Edward Zwick planira priču o Kineskom zidu, a čak 69 Kurosawinih filmova čeka remake!

s.p. 24.08.2011 0 komentara

Istok je istočno

Luc Besson ne snima samo dječje i akcijske filmove već i angažirane drame! Izišao je trailer za njegovu biografsku dramu 'The Lady' u kojoj Michelle Yeoh tumači slavnu šeficu burmanske opozicije Aung San Suu Kyi (naslovna fotografija). Riječ je o dobitnici Nobelove nagrade za mir koja je zbog svog zalaganja za demokraciju provela oko 15 godina u kućnom pritvoru, a film će prikazivati i ljubavnu vezu između nje i njezinog supruga Michaela Arisa kojeg tumači David Thewlis. Premijera filma očekuje se na festivalu u Torontu.


'The Lady', teaser.

Edward Zwick je poznat po svojim povijesnim epovima, a jedan od njegovih najpoznatijih radova je 'Posljednji samuraj' koji se odvija u Japanu. Sada će se malo baviti i Kinom, te će za hongkonšku filmsku kuću Legendary East snimati priču o nastanku slavnog i zagonetnog Kineskog zida. Film će se zvati 'The Great Wall', a scenarij će pisati Marshall Herskovitz koji je za Zwicka već radio scenarije, i to za 'Posljednjeg samuraja' i 'Ljubav i ostale droge'.

A ako vas zanima kakve istočnjačke priče će se snimati u budućnosti, trebate znati da je tvrtka Splendent Media preuzela prava na čak 65 projekta legendarnog Akire Kurosawe. 'Kurosawin paket' uključuje 26 filmova koje je režirao, 24 scenarija koje je napisao Kurosawa a režirao netko drugi, te 19 scenarija koje nitko još nije filmovao. Bilo bi zanimljivo vidjeti da netko pokuša režirati projekte koji nisu realizirani, ali bojimo se da će filmske kuće radije raditi obrade slavnih i uspješnih Kurosawinih djela.

Komentari

Nema komentara.