Zlatni lav, zlatna koka - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Zlatni lav, zlatna koka

Zlatni lav, zlatna koka

Ove godine na venecijanskom filmskom festivalu prikazat će se filmovi Polanskog, Clooneya, Cronenberga i Maddone.

z.m.k. 29.07.2011 0 komentara

Zlatni lav, zlatna koka

Dvadeset i jedan film odabran je u službenu konkurenciju filmskog festivala u Veneciji, koji će se održati od 31. kolovoza do 10. rujna. Kako smo već pisali, festival će otvoriti politički triler Georgea Clooneya 'The Ides of March'.

Za nagrade će se natjecati David Cronenberg s erotičnom psihološkom dramom 'A Dangerous Method' u kojoj Viggo Mortenson glumi Sigmunda Freuda, Michael Fassbender Karla Junga, a Keira Knightley pacijekticu koju Jung zavodi.

Roman Polanski režirao je adaptaciju drame Yasmine Reze 'God of Carnage' s Kate Winslet i Jodie Foster. Tomas Alfredson predstavlja triler o Hladnom ratu 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy', a Andrea Arnold remake poznatih 'Orkanskih visova'.

'The Ides of March', trailer

Todd Solondz režirao je dramu 'Dark Horse' o nekompatibilnom paru, a Steve McQueen dramu 'Shame' o odnosu brata i sestre. Tu je i novi film autora 'Pesepolisa', Marjane Satrapi i Vincenta Parronauda 'Poulet aux Prunes'.

Izvan konkurencije biti će prikazan triler Stevena Soderbergha 'Contagion' s Gwyneth Paltrow, Kate Winslet i Mattom Damonom, kao i dokudrama u režiji Ala Pacina 'Wilde Salome'

Naslov koji je privukao najviše pažnje izvan službene kokurencije je Madonnin redateljski debi, drama 'W.E' o zabranjenoj ljubavi razvedene Amerikanke i britanskog kralja Edwarda koji je zbog ljubavi abdicirao s trona.

Cjelokupni festivalski program možete pogledati ovdje: http://www.labiennale.org/en/cinema/lineup/

 

 

Komentari

Nema komentara.