Matanićev 'Mezanin' u Rijeci - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Matanićev 'Mezanin' u Rijeci

Matanićev 'Mezanin' u Rijeci

Premijera novog kratkometražnog filma Dalibora Matanića održat će se 25. ožujka u riječkom kinu Croatia.

filmski.net 18.03.2011 0 komentara

Matanićev 'Mezanin' u Rijeci

U petak, 25. ožujka 2011. u 21 sat, u Art-kinu Croatia u Rijeci održat će se svečana premijera kratkometražnog filma 'Mezanin' Dalibora Matanića, trećeg kratkometražnog filma omnibusa '6/6'.
Na svečanoj premijeri u Art-kinu Croatia gostovat će redatelj Dalibor Matanić i glavni glumci Leona Paraminski i Alen Liverić.

Redatelj Dalibor Matanić je odabrao upravo Rijeku kao lokaciju za snimanje svog najnovijeg filma - pa posebna zanimljivost za riječku javnost jest u činjenici da je Mezanin sniman na riječkim lokacijama, kao što su Fiumara ili centar Zagrad te na samim ulicama Rijeke. Njegova je radnja smještena u otuđeni velegrad u kojem vladaju  nemilosrdna pravila korporacijskog društva. U tome svijetu jedna djevojka pristaje biti svedena na ljudsko meso - jer je to jedini mogući ulaz u igru preživljavanja.

Tu mladu ženu, koja se prijavljuje na natječaj za posao - za koji otprilike zna kako će ga dobiti - tumači Leona Paraminski, nositeljica glavne uloge u sva tri dosad snimljena dijela omnibusa 6/6.

Prije premijernoga prikazivanja "Mezanina", u Art-kinu će se  prikazat će se i prva dva filma iz omnibusa 6/6, Suša i Tulum, oba višestruko nagrađivana na međunarodnim filmskima festivalima, a Leona Paraminski je za ulogu u "Tulumu" nagrađena s nekoliko međunarodnih filmskih nagrada.

Omnibus 6/6 zamišljen je kao šest kratkih filmova koji se bave intimama šest mladih djevojaka na šest različitih strana svijeta - u isto vrijeme. Te su djevojke na prvi pogled različite i žive u naoko različitim okolnostima, ali dijele intimni svijet u koji poniremo.

Komentari

Nema komentara.