Meryl kao Margaret Thatcher - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Meryl kao Margaret Thatcher

Meryl kao Margaret Thatcher

Kameleonka i dvostruka oscarovka Meryl Streep glumiti će Margaret Thatcher, ženu čelične volje i postojane frizure.

z.m.k. 09.02.2011 0 komentara

Meryl kao Margaret Thatcher

Započelo je snimanje biografskog filma o čeličnoj lady britanske politike, neponovljivoj Margaret Thatcher. Prva britanska premijerka ostala je zapamćena po svojim beskompromisnim stavovima, Faklandskom ratu, čvrstoj retorici protiv SSSR-a, borbi protiv huliganstva na stadionima te 'očima Kaligule i ustima Marilyn Monroe' - kako ju je opisao francuski predsjednik François Mitterrand.

Studio Pathé U.K. objavio je ovu prvu fotografiju sa seta 'The Iron Lady', kao i priopćenje da se film počeo snimati 31. siječnja. Osim Meryl, u njemu glumi Jim Broadbent kao Thatcheričin suprug, Denis. Film režira Phyllida Lloyd, koja je s Streep već surađivala na snimanju mjuzikla 'Mamma Mia!'.

Evo što sama glumica kaže o ovoj ulozi: 'Pokušavam pristupiti ovoj ulozi s onoliko predanosti, elana i pažnje za detalje koliko ih ima i stvarna Lady Thatcher - mogu se samo nadati da će moja odlučnost biti ravna njezinoj!'

Zanimljivo je da film snima ista producentska kuća koja je snimala i nagrađivanu 'Kraljicu', još jedan britanski politički portret. Kao što smo već pisali, film o Margaret Thatcher baviti će se vremenom njezine vladavine oko Faklandskog rata, znači 1982. godine.  


Komentari

Nema komentara.