Polanski osvojio Europu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Polanski osvojio Europu

Polanski osvojio Europu

Većinu Europskih filmskih nagrada osvojio je autor 'Pisca iz sjene', 'redatelj iz sjene' Roman Polanski koji se zahvaljivao - preko Skypea!

s.p. 05.12.2010 0 komentara

Polanski osvojio Europu

Ove godine Roman Polanski je dominirao 23. Europskim filmskim nagradama, a Miki Manojlović nije uspio donijeti sreću Zrinki Cvitešić koja je ostala bez svog kipića! Politički triler 'Pisac iz sjene' osvojio je šest nagrada, uključujući i one za scenografiju, glazbu i glumca (Ewan McGregor), a Polanski je dobio nagrade kao redatelj, koscenarist i koproducent filma. Zbog straha od izručivanja američkom sudu, Polanski se nije pojavio na jučerašnjoj dodjeli u estonskom Tallinnu, već je preko videolinka putem Skypea zahvaljivao na nagradama.


'Pisac iz sjene', trailer.

Legendarni glumac iz susjedstva, Miki Manojlović, objavljivao je dobitnice nagrade za najbolju europsku glumicu, ali nagradu nije dobila našu Zrinka Cvitešić nego Francuskinja Sylvie Testud za dramu 'Lourdes'. Nagradu za životno djelo dobio je glumac Bruno Ganz, a FIPRESCI-jevu nagradu za otkriće godine dobio je 'Libanon' koji je nagrađen i za najboljeg snimatelja. Iznenađujući dobitnik Nagrade po izboru publike je belgijski 'Mr. Nobody' s Jaredom Letom u glavnoj ulozi, a popis svih dobitnika Europskih filmskih nagrada pročitajte na linku ovdje.

Komentari

Nema komentara.