Neki novi klinci - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Neki novi klinci

Neki novi klinci

Redatelj Larry Clark šokirao je ćudorednu publiku filmovima 'Kids', 'Bully' i 'Ken Park' najavio je svoj slijedeći, podjednako provokativan projekt.

21.05.2004 0 komentara

Neki novi klinci

Urbana subkultura mladih ljudi, njihovi međusobni odnosi, stavovi prema drogi, seksu, starcima, školi i ostalome ponovo će biti okosnica Clarkovog filma. Radni naslov projekta je 'Wassup Rockers', a u njemu posve sigurno nećete vidjeti ni jednu holivudsku zvijezdu. Glavni glumci biti će oni koji najbolje razumiju tinejdžersku problematiku - klinci s ulice.

Clark je napisao i scenarij za film, a radnju je smjestio u južno područje Los Angelesa gdje se uglavnom nalaze naselja doseljenika iz Latinske Amerike. Grupa hispanoameričkih tinejdžera odupire se hip-hop trendu kojeg slijede njihovi vršnjaci. Njihova furka je skejtanje, punk i pripijena odjeća. Zbog svoje različitosti izopćeni su od ostatka ekipe pa slobodno vrijeme uglavnom provode izvan kvarta. Autobusom odlaze u bogate četvrti poput Beverly Hillsa, Santa Monice i Hollywooda, tamo se skejtaju i privlače pozornost kćerki lokalnih bogataša. To ih dovodi u sukob s roditeljima, policijom, ali i njihovim (također bogatim) dečkima.

'Wassup Rockers' će se početi snimati ovo ljeto, a u kinima bi se trebao pojaviti početkom slijedeće godine. Film već ima distributera za američka kina, što se ne može reći i za posljednji Clarkov film - 'Ken Park' (naslovna fotka) koji je snimljen 2002. godine, a još nije dospio u američka kina jer nema distributera. Zanimljivo je da je hrvatska publika imala prilike pogledati taj film prije Amerikanaca, što i nije baš čest slučaj. 'Ken Park' je prikazan na ovogodišnjem zagrebačkom Queer FM festivalu, a između ostalog sadrži i scenu tinejdžerskih orgija.

Chloe Sevigny i Vincent Gallo lani u Cannesu

Sličan problem kao i 'Ken Park' imao je i 'Brown Bunny' glumca i redatelja Vincenta Galloa. Film je premijerno prikazan lani u Cannesu, a uzburkao je javnost zbog scene oralnog seksa koju nisu odglumili Gallo i glumica Chloe Sevigny. Inače, film prati putovanje jednog mororista (Gallo) koji je opsjednut svojom prošlom vezom. Tek je nedavno 'Smeđi zeko' pronašao svog američkog distributera u nezavisnoj kompaniji Wellspring. No čini se da će u kina ići u nešto ušminkanijoj verziji nego što je prikazana u Cannnesu. Ma tko bi rekao…

Komentari

Nema komentara.