Neil Jordan na Plutonu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Neil Jordan na Plutonu

Neil Jordan na Plutonu

Rođeni Irac ponovo snima film tematski vezan uz svoju domovinu, nakon dvije slične irske priče - 'The Crying Game' i 'The Butcher Boy'.

13.05.2004 0 komentara

Neil Jordan na Plutonu

'Breakfast on Pluto' je crna komedija smještena u doba 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Glavnu ulogu imati će Cillian Murphy ('Studengora', 'Girl With A Pearl Earring') koji će glumiti Patricka 'Kittena' Bradya. On je napušteno dijete koje bježi iz sirotišta u Irskoj kako bi postao transvestit i zabavljač u Londonu. Njegova priča o odrastanju dobiva političku dimenziju kada se u potrazi za pravim roditeljima spetlja s paravojnim postrojbama.

Jordan je napisao i scenarij, tj. preradio je roman Patricka McCabea, koji je napisao i 'The Butcher Boy'. Film će producirati Pathe, a nnjihov glasnogovornik je za Variety rekao: 'Iako u ovom filmu postoje elementi 'The Crying Game', 'The Butcher Boya' pa i 'Mona Lise', ovaj film je mnogo ležerniji i komičniji, a imati će i puno glazbe.'

Snimanje će započeti u rujnu, a nakon 'Breakfast on Pluto' Jordan će snimati visokobudžetni znanstveno-fantastični film 'Me and My Monster'. To je priča o dječaku koji se sprijatelji sa bizarnim bićem koje mu sve više utječe na život tijekom njegovog odrastanja.

Posljednji Jordanov film bio je 'The Good Thief' 2002. godine, a u međuvremenu je zbog problema s financijama morao otkazati snimanje velikog povijesnog filma o zloglasnoj obitelji Borgia. Redatelj se nada da će tom projektu moći vratiti nakon što snimi 'Me and My Monster'. Poluči li taj film uspjeh kao najpoznatiji Joradnov film 'Intervju s vampirom', novaca mu zasigurno neće nedostajati.

Komentari

Nema komentara.