Božja djeca - apokaliptični kult iz 60-ih - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Božja djeca - apokaliptični kult iz 60-ih

Božja djeca - apokaliptični kult iz 60-ih

HBO radi na dokumentarcu o 'Božjoj djeci' (Children of God), apokaliptičnom kultu optuženom za prakticiranje ekstremnih seksualnih radnji poput incesta i silovanja.

27.04.2004 0 komentara

Božja djeca - apokaliptični kult iz 60-ih

'No Longer Children' će pratiti živote nekoliko djece, koji su nakon brižljivog planiranja uspjeli pobjeći - bez novca, obrazovanja i obiteljske podrške.

'Božju djecu' ili 'Obitelj' osnovao je David Berg krajem šezdesetih. Do 1981. privukla je više od 2000 obitelji iz 76 zemalja. Bivši članovi kulta bili su i glumci Joaquin Phoenix, njegov preminuli brat River i sestra koja je također u glumačkim vodama, Summer, te Rose McGowan.

Grupa naglašava presijecanje obiteljskih veza, disciplinu i obvezu prema vjerovanjima kulta, što podrazumijeva potpunu predanost aktivnostima kulta na račun djece članova. Aktivnosti članova su početkom sedamdesetih dovele do jednoipolgodišnje istrage ureda njujorškog glavnog tužitelja, koja je dovela do optužbe za otmicu, zatočavanje, prividno porobljavanje, prostituciju, poligamiju, silovanje, seksualno zlostavljanje djece i incest.

Rose McGowan

Dokumentarac će producirati Diane Farr, koja je radila na filmu 'Like Family' Warner Brosa, i Noah Thomson koji je kao dijete bio član kulta. Ovo mu je redateljski prvijenac, a pojavit će se i ispred kamere, baš kao i mnogi od njegovih jedanaestero braće i sestara.

Thomson je svoje djetinjstvo proveo putujući s roditeljima po Južnoj Americi. Roditelji su imali čelne pozicije u kultu dok se u sedamnaestoj godini nije preselio u Japan. Radio je kao urednik grupe koje se putem video bavila promoviranjem svog kulta. A onda je napunivši 21 godinu otišao u SAD. Od tada, dobio je skrbništvo nad mlađim bratom i sestrom iz kulta, te je pomagao članovima druge generacije da pobjegnu.

Djeci je u svakom slučaju najteže. Zbog sumanutosti svojih roditelja stječu ožiljke koji će im nepovratno obilježiti život. Takvim roditeljima treba suditi isključivo u saveznim državama SAD-a u kojima je električna stolica i dalje neizostavni dio namještaja.

Komentari

Nema komentara.