James Brown dokumentarno - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      James Brown dokumentarno

James Brown dokumentarno

U moru glazbeno-dokumentarnih biografija i glazbom inspiriranih hibrida, isplivao je novi bio projekt Jamesa Browna: 'Life on the Road with Mr and Mrs Brown'.

m.n. 06.10.2005 0 komentara

James Brown dokumentarno

Jedan od najutjecajnijih i najprisutnijih glazbenika 20. stoljeća, James Brown, čičica kojeg drže odgovornim za evoluciju gospela te rhytm i bluesa u soul i funk, uz svesrdnu pomoć svoje žene Tomi Rae (naslovna) producirat će novi dokumentarac koji ima za popratiti sve bitne točke njegove karijere kao i njegov utjecaj na ostale glazbenike. 'Life on the Road with Mr and Mrs Brown' u režiji Sheile Lussier i Camille Solari je već prevalio polovicu produkcije, a redateljice pokušavaju sve ključne momente popratiti intervjuima te dokumentarnom arhivom.

Film će se uz njegovo glazbeno naslijeđe, pozabaviti i njegovim legalnim te financijskim problemima koji ga ne napuštaju u posljednjih petnaestak godina. Naime, od 1988. godine bio je nekoliko puta uhićivan: zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, zbog prijetnji hladnim oružjem prolaznicima, zbog porodičnog nasilja te posjedovanja narkotika. Zbog prijetnji oružjem Brown je ustvari osuđen na šest godina zatvora (od čega je odsjedio tri), a s Tomi Rae, svojom četvrtom ženom (u braku su od 2002.), pred mjesec se dana gotovo razišao zbog fizičkog i verbalnog nasilja te maltretiranja generalno.

Variety prenosi da se par nekako izmirio i zakopao ratne sjekire, pa će za potrebe projekta izdvojiti negdje između 700,000 i milijun dolara. Komadićak će pozornice dobiti i sama Tomi Rae koja iza sebe također ima glazbenu karijeru – od 15. godine je bila u bendu 'Hardly Dangerous', a i vodeći je prateći vokal u muževom bendu.
Komentari

Nema komentara.