US vs. John Lennon - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      US vs. John Lennon

US vs. John Lennon

Pod budnim i pažljivim okom Yoko Ono započela je preprodukcija dokumentarca o aktivizmu Johna Lennona ili: kako je od pjevača postao borac za mir.

m.n. 02.09.2005 0 komentara

US vs. John Lennon

O pacifističkim nastojanjima Johna Lennona je svašta znano ili barem stoji u njegovim pjesmama. Na detaljniju analizu ovog fenomena (ako nam dopustite ovaj pretenciozni izraz) odlučiše se David Leaf i John Scheinfeld, ljudi iz LSL Productions  (najpoznatiji po Herzogovom filmu 'Grizzly Man'), koji potpisuju i scenarij, ali i režiju. Da im cijeli zadatak ne bi teško pao pobrinut će se izdašna sredstva Lions Gate Filmsa, ali i oko sokolovo gospođe Lennon iliti Yoko Ono.

Comingsoon prenosi da film ima za pokriti period od 1966. do 1976. godine te pokušati ispričati priču o Johnovoj transformaciji od omiljenog glazbenika i ikone pa do aktivista čija je, ah, inspiracija mirom bila nepresušna. Give peace a chance! Da bi se njegovom entuzijazmu i pozitivnoj energiji dao pandan, druga se strana priče odnosi na nastojanja američke vlade koja se u to vrijeme svim silama borila da ga ušutka. Pod parolom 'The U.S. vs. John Lennon' autori doca će pokušati dokazati da Lennonov primjer, kao što znate, nije bio izoliran slučaj u yankeejevskoj povijesti.

Perjem bivšeg Beatlea okitio se i ponosni Lions Gate čiji su predstavnici već izjavili: 'Oduševljeni smo što smo produktivni i korisni u donošenju ovako važne priče na svijet. Isto tako, nismo mogli naći nabrijanije ili dinamičnije ljude od Davida Leafa i Johna Scheinfelda iz LSL-a'. Izlišno je i reći da ruka ruku mije, LSL dobiva podebljani budžet, a Lions Gate prava na svjetsku produkciju.

Ako svemu tome dodamo podatak da je premijera najavljena za sljedeću godinu, taman za 30. obljetnicu datuma na koji je Lennon dobio status 'stalnog boravišta' u SAD-u, uspjeh bi trebao biti potpun.
Komentari

Nema komentara.