James Cameron na dnu! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      James Cameron na dnu!

James Cameron na dnu!

Slavni redatelj opet će zaroniti u bezdan oceana, ali ovoga puta ne istražuje Titanic, nego najdublju točku na planetu!

s.p. 12.03.2012 0 komentara

James Cameron na dnu!

Redatelj James Cameron uskoro će se probati spustiti na najniže mjesto na planetu Zemlji! Cameron planira sam zaroniti na dno Marijanske brazde, 11.2 kilometra ispod površine Tihog oceana, istražiti to područje i donijeti uzorke za znanstveno proučavanje.

Da bi se spustio tako duboko, Cameron će koristiti malu, ali odlično opremljenu podmornicu Deepsea Challenger. Cameron će tako postati prvi čovjek koji se nakon 50 godina spustio na to područje jer je 1960. dvočlana posada prva zaronila na tu lokaciju. Proveli su oko 20 minuta na dnu, ali im je pogled zamutio mulj koji se podigao kada su se spustili.


CNN-ova reportaža o Cameronovom zaronu


Cameron planira na dnu provesti oko 6 sati, a za sobom će ponijeti nekoliko 3D kamera visoke rezolucije pa možemo očekivati i film o cijeloj ekspediciji, osobito kada znamo da je organizator projekta - National Geographic! Tko zna, možda doživi slično iskustvo kao i junaci njegovog 'Bezdana'...


James Cameron se u ponedjeljak, 26. ožujka u 7 sati i 52 minute prema lokalnom vremenu spustio na samo dno Marijanske brazde i time dotakao najdublju točku na Zemlji, čija je dubina 11.034 metara ispod razine mora.

Komentari

Nema komentara.