I Errol Morris protiv Busha - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      I Errol Morris protiv Busha

I Errol Morris protiv Busha

Redatelj Errol Morris, dobitnik Oscara za dokumentarac 'The Fog Of War', radi na novom projektu - seriji političkih reklama protiv Georgea Busha.

05.07.2004 0 komentara

I Errol Morris protiv Busha

Ako se ne sjećate, Oscarom nagrađeni dokumentarac 'The Fog Of War' govori o bivšem američkom ministru obrane Robertu McNamari, koji je tu dužnost obavljao u vrijeme početka rata u Vijetnamu, za vrijema predsjednikovanja Johna F. Kennedyja i Lyndona B. Johnsona. Više o filmu možete pročitati ovdje.

A sad na Busha. Morris se priključio liberalnoj političkoj aktivističkoj grupi MoveOn i za njih će snimati reklame koje će se emitirati u vrijeme Nacionalne konvencije demokrata, koja će se održati krajem mjeseca. Prema napisima s MoveOn stranice, reklame će sadržavati svjedočenja američkih građana usmjerene protiv politike Busheve administracije.

'Ideja je jednostavna. Nova vrsta političkog oglašavanja. Bez pripremljenih govora. Umjesto glasa naratora, Amerikanci koji govore jedan-na-jedan. Amerikanci koji se svojim riječima obraćaju drugim Amerikancima, izražavajući svoja uvjerenje i nade u budućnost.' - rekao je Morris.

Putem svoje stranice, MoveOn poziva svoje članove da se pridruže ovom projektu. Jednim klikom članovi mogu poslati svoje poruke, probleme i razmišljanja, a Morris će odabrati najaktualnije i od njih sastaviti reklame.

Ako je sve uistinu tako kako piše, ovim reklamama se može pridjenuti epitet 'dokumentarnih'. Uz uvjet da ljudi uistinu sami sve smisle, a Morris i ekipa ih samo snime. A s obzirom na to da će pitanja slati samo informatički pismeni Ameri, to i ne bi trebao biti neki problem. A sad, koliko će to spontano i uvjerljivo izgledati...

Komentari

Nema komentara.