U sauni se sve vidi - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      U sauni se sve vidi

U sauni se sve vidi

'Sauna života' otkriva da čak i poslovično hladni Finci otvaraju srce kada uđu u saunu i razgolite se među prijateljima.

s.p. 10.12.2010 0 komentara

U sauni se sve vidi

U sauni čovjek sve otkriva - ne samo intimne dijelove tijela, nego i najintimnije osjećaje!¨To pokazuje film 'Steam of Life', dokumentarac kojeg su Finci umjesto uobičajenih igranih filmova nominirali kao svog kandidata za Oscara za najbolji strani film. Sauna je očito vrlo važan dio finske kulture, pa čak i suzdržani sjevernjački muškarci pristaju 'otvoriti dušu' kada skinu odjeću i opuste se među prijateljima.


'Miesten vuoro' ('The Steam Of Life'), trailer.

Redatelji Joonas Berghall i Mika Hotakainen su tri godine putovali po Finskoj i skupili su razne dirljive priče. Film prikazuje muškarce koji se suočavaju sa traumama iz djetinjstva, smrću djece ili razvodom nakon kojeg gube starateljstvo. Ima i šaljivih priča, a zanimljivo je vidjeti i kako je jedna sauna smještena u - telefonsku govornicu!

Inače, ispovijesti u sauni nisu samo muška specijalnost, baš sada na HBO-u igra film 'Sauna' Josepha Loseya u kojem se šest žena različitog porijekla sreću u kupelji i ondje dijele najintimnije detalje iz svog života. Ukratko, u sauni svi sve razotkrivaju...

Komentari

Nema komentara.