Phoenix nije lud, samo se zezao - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Phoenix nije lud, samo se zezao

Phoenix nije lud, samo se zezao

Casey Affleck je i službeno priznao da je 'dokumentarac' o životu Joaquina Phoenixa zapravo 'mockumentary' - sve je bila samo gluma!

s.p. 17.09.2010 0 komentara

Phoenix nije lud, samo se zezao

Šurjak Joaquina Phoenixa Casey Affleck priznao je u intervjuu da je Joaquin već par godina samo izvodio - jedan veliki performance! Podsjetimo - nedavno je na festivalu u Veneciji održana premijera filma  'I'm Still Here', u kojem je Casey Affleck kao redatelj bilježio bizarno ponašanje Joaquina Phoenixa koji je prije par godina najavio povlačenje iz glume i početak svoje reperske karijere. 

Joaquin je prvo pustio bradu i kosu, i takav se pojavio u showu Davida Lettermana, mumljajući i izgledajući izgubljeno. Zatim se nastavio tako ponašati, a Casey Affleck ga je pratio s kamerom u cilju 'praćenja njegove nove glazbene karijere'.

 


'I'm Still Here', trailer.

Nakon venecijanske premijere filma Affleck je na presici inzistirao da nije riječ o prevari, a i sada inzistira na tome da je riječ o 'gonzo kinematografiji'. Phoenixovu glumu naziva 'izvedbom karijere', i tvrdi da nikoga nisu htjeli vući za nos, iako su u filmu lažirali čak i Phoenixov kućni video iz djetinjstva. 

Film je izazvao razne bijesne reakcije publike i kritičara, a mnogi su bili šokirani prikazom tulumarenja s prostitutkama i drogom. Kritičar Roger Ebert je u recenziji objavljenoj prije 10 dana nazvao film 'tužnim i bolnim dokumentarcem' i pretpostavio da je sve istina, najavivši da će biti 'ozbiljno ljut ako se pokaže da je riječ o velikoj obmani'. Vrijeme je da se stari Ebert počne ljutiti...Iako sve izgleda kao odlična satira na glazbene biografije poput 'Hoda po rubu'!

 

Komentari

Nema komentara.