Slučaj Pooh gotov u korist Disneya - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Slučaj Pooh gotov u korist Disneya

Slučaj Pooh gotov u korist Disneya

Sudsko navlačenje oko autorskih prava na žutog medvjeda Winnie the Pooha konačno je gotovo, a Disney je ovaj puta izašao kao pobjednik.

31.03.2004 0 komentara

Slučaj Pooh gotov u korist Disneya

Slijedi nastavak trakavice o kojoj smo vas već izvijestiliSudac Charles W. McCoy Jr. odbacio je tužbu u kojoj se obitelj Slesinger, sadašnji vlasnik autorskih prava na spomenutog međeda, žalila na Disneyevo trinaestogodišnje uživanje u pravima na Pooha.

Sudac je svoju presudu (koja je btw. bila razložena na 28 strana) obrazložio činjenicom da su se tužbe obitelji Slesinger temeljile na dokumentima stečenim uglavnom na ilegalni način.

Znači, Slesingeri su dostojansveno papiriće pokupili provalivši u Disneyev ured i kopajući po smeću, na čemu se i temeljio Disneyev zahtjev za odbacivanjem tužbe. Obitelj Slesinger na to je odgovorila da je 'smeće javno dobro', što se očito nikog nije pretjerano dojmilo, a najmanje suca, koji je dodao da su provalnici prilično nemoralni.

Ogorčeni Slesingeri zaključili su kako je ova presuda pokazala javnosti kako je sasvim u redu da korporacije i velike tvrtke krše dogovore i uzimaju sebi što požele, usput uništavajući dokaze.

Komentari

Nema komentara.